Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


L'Oréal Hellas: Πρωτιά στο «Sustainability Together Challenge» του Ομίλου

18/12/2023 3:37:42 πμ
Κέρδισε το 1ο βραβείο κυκλικής οικονομίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο κλάδος Δερμοκαλλυντικών της L'Oréal Hellas ξεχώρισε στο Sustainability Together Challenge που διοργάνωσε ο Όμιλος L’ Oréal μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, κερδίζοντας το 1ο βραβείο στον τομέα της κυκλικής οικονομίας. Ειδικότερα, διακρίθηκε για το project «Eco-Designed & Reusable Stands Αντηλιακών La Roche Posay & Vichy», το οποίο ξεκίνησε το 2022 με σκοπό να δώσει δεύτερη ζωή στις προθήκες που διατίθενται στα φαρμακεία


Συγκεκριμένα, το 2023, το 26% των stands συλλέχθηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε, ενώ 15% του κόστους για την παραγωγή νέων stands εξοικονομήθηκε και αξιοποιήθηκε σε άλλα projects. Επόμενος στόχος του project είναι να καλυφθεί το 50% των συνολικών αναγκών κάθε έτους από επαναχρησιμοποιήσιμα stands. 


Επιπλέον, η L'Oréal Dermatological Beauty στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Pharmacies for the Future» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των φαρμακοποιών ως προς τις βιώσιμες πρακτικές με απώτερο σκοπό την «πράσινη» πιστοποίηση των φαρμακείων από τη Bureau Veritas, τον παγκόσμιο ηγέτη στις υπηρεσίες επιθεωρήσεων, επαληθεύσεων & πιστοποίησης.


Ο Δημήτρης Λεκκάκος, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης LDB Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βλέπουμε τις προσπάθειες μας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις δράσεις μας να ξεχωρίζουν και να αναγνωρίζονται. Με το πρόγραμμα Pharmacies For The Future φιλοδοξούμε να επηρεάζουμε θετικά το επιχειρηματικό μας οικοσύστημα σε πολλά επίπεδα και κατ’ επέκταση τον πλανήτη. Τέτοιες διακρίσεις μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την καθημερινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι κάθε πράξη, ακόμα και από μικρές επιχειρήσεις όπως τα Φαρμακεία των πελατών μας συμβάλλουν ουσιαστικά σε ένα πιο βιώσιμο αύριο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών