Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα φάρμακα

11/7/2024 2:42:46 πμ
Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα διοικητική διάρθρωση τριετούς θητείας ανακοίνωσε η Lavipharm με τους μετόχους να εγκρίνουν την επανεκλογή των Μηνά Τάνες, Λουκίας Λαβίδα, Τηλέμαχου Λαβίδα, Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Χρήστου Διαμαντόπουλου, Δημητρίου Χριστόπουλου και Βασιλικής Κεφαλά, ενώ στο νέο Δ.Σ. εισέρχεται και ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, ως εκτελεστικό μέλος, μέχρι πρότινος COO & Country Manager του Ομίλου.


Ο Τ. Λαβίδας θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο Π. Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Παράλληλα, εντάσσονται στη διοικητική ομάδα νέα αξιόλογα στελέχη από τη φαρμακευτική αγορά όπως ο Νίκος Λαδάς, που θα αναλάβει καθήκοντα Chief Scientific Officer, η 'Aρτεμις Παπαδάκη ως Chief Commercial Officer Hellas και ο Γιάννης Σαρηγιαννίδης που θα αναλάβει Chief Commercial Officer International.

Επιπλέον, με έμφαση σε βασικούς πυλώνες, ο Παναγιώτης Κουσούλης προάγεται σε Chief Manufacturing & Operations και η Μαρίζα Αντωνάκη σε Chief People & Technology, με στόχο τη συνεχή εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή συστημάτων εναρμονισμένων με τις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς. 


Κατά τη διάρκεια της τακτικής Γ.Σ. των μετόχων ο Τ. Λαβίδας αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας τονίζοντας πως «η Lavipharm του 2024 δεν έχει καμία σχέση με τη Lavipharm του 2019. Έχουμε απεμπλακεί από μη στρατηγικές δραστηριότητες, έχουμε επικεντρωθεί σε όσες είμαστε δυνατοί και το μέλλον μπροστά μας διαγράφεται λαμπρό».


Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έτους, ο Π. Γιαννουλέας υπογράμμισε τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας, η οποία καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο την τελευταία τριετία. «Στην εξωνοσοκομειακή αγορά, το μερίδιό μας αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία, ενώ στη διεθνή αγορά, τα διαδερμικά συστήματα της Lavipharm κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 78% το 2023 μετά και την προσθήκη του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιό μας», όπως ανέφερε. «Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2024», διευκρίνισε, «ξεκίνησαν οι πωλήσεις από τη Lavipharm των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid® N, Lonalgal® και Flagyl®, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα. Από τις αρχές του έτους, εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία μια νέας αγοράς στην Ελλάδα, αυτή της φαρμακευτικής κάνναβης, με τη Lavipharm για ακόμα μια φορά να πρωτοπορεί και να πρωτοστατεί. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας και στη διαμόρφωση χώρων που θα υποδεχθούν τον νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Έχοντας ήδη φτάσει το μέγιστο της παραγωγικής δυναμικής μας, λόγω και της αύξησης της ζήτησης στις διεθνείς αγορές, οι νέες εγκαταστάσεις θα υποστηρίξουν ακόμα και τον διπλασιασμό της παραγωγής διαδερμικών συστημάτων». 


Τέλος ο Βασίλης Μπαλούμης, Chief Financial Officer, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου, σημείωσε ότι «το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Εφαρμόζουμε με συνέπεια τη στρατηγική μας, υλοποιούμε το επενδυτικό πλάνο μας, με τις συνολικές καθαρές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime
Για να ψηφιοποιήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών