Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Λάρισα: Λειτουργεί το σύστημα συλλογής ληγμένων φαρμάκων;

15/3/2022 7:45:34 μμ
"Δεν σταματήσαμε να συλλέγουμε τα υλικά όταν τα φαρμακεία μας καλούσαν", αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΡΟΣΥΦΛΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ατόνησε το σύστημα συλλογής ληγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσης στα φαρμακεία της Λάρισας, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», προσθέτοντας ότι σε πολλά φαρμακεία δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οι ειδικοί πράσινοι κάδοι, όπως είναι υποχρεωτικό. Όπως είναι γνωστό, η σχετική διαδικασία είχε διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν είχε προχωρήσει η προκήρυξη από το ΙΦΕΤ για την ανάδειξη εταιρείας που θα αναλάβει την καταστροφή των φαρμάκων. 

Αυτό οδήγησε σε πλημμυρισμένους πράσινους κάδους που, σύμφωνα με φαρμακοποιούς που επικαλείται το άρθρο, «δεν τα μάζευε κανείς». Απάντηση στο θέμα δίνει μέσω της εφημερίδας, ο Δημήτρης Μιχαήλ, πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟΣΥΦΛΑ), ο οποίος διευκρινίζει: «Όταν γεμίζουν οι κάδοι, κάθε φαρμακοποιός έχει την ευθύνη να ειδοποιήσει το Συνεταιρισμό να μεταβεί στο χώρο του για να τα περισυλλέξει» και τονίζει ότι ακόμα και την περίοδο που είχε σταματήσει η διαδικασία, «ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. συνέχιζε να συλλέγει ληγμένα φάρμακα, ανταποκρινόμενος στους φαρμακοποιούς που τον καλούσαν». Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα, έντεκα χρόνια μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει σε ισχύ, με νόμο, το σύστημα συλλογής ληγμένων φαρμάκων, είναι σαν να βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Οι περισσότεροι πολίτες πετούν τα ληγμένα και αχρησιμοποίητα φάρμακά τους στα σκουπίδια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων στο σύστημα Eversense 365
Με αφορμή τη σχετική συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου