Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κουρουμπλής: "Κανένα πρόβλημα με τα φάρμακα στην αγορά"

1/7/2015 9:40:22 πμ
Αναμένονται και δηλώσεις για τη στήριξη των ΜΚΟ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ διαβεβαιώνει το κοινό ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα -μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην αγορά", προσθέτοντας ότι το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.


«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία -μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά» είπε κατηγορηματικά και κάλεσε τους πολίτες να είναι ήσυχοι, ιδιαίτερα όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα σήμερα το πρωί αναμένονται και ανακοινώσεις σχετικά με σειρά μέτρων που θα λάβει το υπουργείο Υγείας για να τονωθούν οι προνοιακές δομές και οι ΜΚΟ αυτές τις ημέρες της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα τόνωσης ενδεχομένως να περιλαμβάνουν την κατάργηση των clawback και rebate που έχουν επιβληθεί στα ιδρύματα αυτά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος