Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κουρουμπλής: "Θα κλάψουν μανούλες για το Ερρίκος Ντυνάν"

19/4/2017 11:56:26 πμ
Η υγεία αποτέλεσε πεδίο μεγάλης ρεμούλας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αν και η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό και θα έπρεπε να υπάρχει μια κοινή πολιτική, τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε πεδίο μεγάλης ρεμούλας, τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.


«Τα τελευταία 20 χρόνια -η πολιτική και το πολιτικό σύστημα για την υγεία- ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο το σύστημα δεν απέδωσε, για αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να ανοίξει το θέμα, να δούμε πού υπάρχουν πολιτικές ευθύνες - γιατί υπάρχουν. Τώρα εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες εμείς δεν είμαστε δικαστές για να αποφασίσουμε» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, εν αναμονή της έναρξης των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην υγεία.


Αναφερθείς στο θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», είπε ότι όταν έρθει το ζήτημα στη Βουλή «θα κλάψουν μανούλες». Όσον αφορά την πολιτική του φαρμάκου, είπε ότι ο ίδιος κατήργησε τον Μάιο του 2015 διάταξη που επέτρεπε στις πολυεθνικές να κρατούν το χονδρεμπορικό κέρδος, στις περιπτώσεις που πωλούσαν σε φαρμακεία. Με την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης κερδισμένος βγαίνει ο ΕΟΠΠΥ, καθώς μέρος του ποσού αυτού προορίζεται για το ταμείο, υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άφησε αιχμές και για την αγορά εμβολίων, όχι μόνο ως προς τον αριθμό που προμηθεύτηκε η Ελλάδα («αγοράσαμε λες και ήμασταν ΗΠΑ») αλλά και ως προς το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόληψη για επιστροφή των εμβολίων μετά την ημερομηνία λήξεως.


 

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την εξαίρεση της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ από την εξεταστική, απάντησε: «είναι αστείο να προσπαθούν να συμψηφίσουν τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα έχουν γίνει. Εν πάση περιπτώσει, έχουν όλη την ευχέρεια, εάν διαθέτουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα». Αναφορικά με το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να περιληφθεί και η περίοδος Κουρουμπλή επί Α. Παπανδρέου, ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε «αδιάβαστους τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης» καθώς όπως είπε δεν υπηρέτησε την υγεία αλλά ήταν γραμματέας πρόνοιας.


Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε ότι η εξεταστική για την υγεία θα καταδείξει μεγάλο θέμα για τουλάχιστον δύο πρόσωπα στη ΝΔ.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών