Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κοινούς όρους χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία προτείνει η FIP

4/9/2024 8:10:02 μμ
Για να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι η πρόσβαση σε φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα προϋποθέτει πάντα την επαφή με φαρμακοποιούς, αναφέρει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) σε δήλωση πολιτικής που δημοσιεύθηκε σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία καταγράφει μια σειρά από συστάσεις διαφορετικές για κάθε ομάδα εμπλεκόμενων φορέων και ομάδων σχετικά με τη βελτίωση της πρόσβασης σε ασφαλή και ποιοτικά σημαντικά φάρμακα. Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να προχωρήσουν σε νομοθετικές αλλαγές ώστε να επιτρέψουν στους φαρμακοποιούς να δίνουν εναλλακτικές θεραπείες, όταν ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο δεν είναι διαθέσιμο.


Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην πρόσβαση στο φάρμακο μεταξύ χωρών χαμηλού και υψηλού εισοδήματος και δηλώνει ότι σε αυτό συμβάλλουν οι διαφορές που παρατηρούνται στον ρόλο των φαρμακοποιών και στη δομή των συστημάτων υγείας. Οι κυβερνήσεις λοιπόν καλούνται από τη FIP να εφαρμόσουν εθνικές πολιτικές για την υγεία που να διασφαλίζουν καθολική κάλυψη και ασφάλεια στον εφοδιασμό και οι φαρμακοποιοί να εμπλέκονται σε διαδικασίες που υποστηρίζουν τη δίκαιη πρόσβαση και την ασφάλεια των φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί για απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ
Στα χέρια της αστυνομίας και ιδιοκτήτρια φαρμακαποθήκης
Τα γαληνικά σκευάσματα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς
Οι ελλείψεις φαρμάκων και οι εξατομικευμένες ανάγκες οδηγούν τους ασθενείς στα φαρμακεία με εργαστήριο
ΦΣΘ: Λειτουργία εικονικού φαρμακείου στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού