Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κλειστοί προϋπολογισμοί για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους

16/4/2015 10:22:34 πμ
Αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της δαπάνης συγκεκριμένων κατηγοριών φαρμάκων προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ετοιμάζει υπουργική απόφαση -θα είναι έτοιμη πιθανότατα εντός της τρέχουσας ή της προσεχούς εβδομάδας- με την οποία θα καθιερώνονται κλειστοί προϋπολογισμοί για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ). Πρόκειται για φάρμακα ιδιαιτέρως ακριβά (ογκολογικά, νευρολογικά, σπάνιες παθήσεις κλπ.) που χορηγούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τον ΕΟΠΥΥ. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να μην ξεφύγει περαιτέρω η σχετική δαπάνη, ειδικά φέτος που αναμένεται η εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατανάλωση που καταγράφηκε το 2014 στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ισοδυναμεί με περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ) θα καλυφθεί και θα δοθεί μία αύξηση σε ποσοστό 3% (για να υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των νέων φαρμάκων).

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας προχωρεί στη συγκρότηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ. Η Επιτροπή θα αποτελείται από 4 υπο-επιτροπές (φαρμάκου, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δευτεροβάθμιας περίθαλψης), οι οποίες θα έχουν κοινό πρόεδρο. Προτεραιότητα δίδεται στη συγκρότηση των υπο-επιτροπών φαρμάκου και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος