Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κλειστά τα φαρμακεία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

27/1/2016 8:45:00 πμ
Τη συμμετοχή όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων ζητά ο ΠΦΣ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων και φορέων με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 22 Ιανουαρίου, διατυπώθηκε η σαφής θέση για ένα αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο.

Οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των 22 φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν την συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και τον προγραμματισμό δράσεων δημοσιοποίησης τη αντίθεσης τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Το Ασφαλιστικό αναδεικνύεται σε ένα μείζον θέμα τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την ελληνική κοινωνία. Μετά την λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που έχουν και συνέχεια από τις πληροφορίες που έχουμε έρχεται η οικονομική επιδρομή μέσω του ασφαλιστικού για να μας πλήξει ανεπανόρθωτα.

Ο φαρμακευτικός κλάδος μέσω της εκπροσώπησης του ΠΦΣ , από την πρώτηστιγμή μετείχε σε όλες τις ενέργειες δημοσιοποίησης του θέματος μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό οΠΦΣ καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων να οργανώσουν την συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4ης Φεβρουαρίου.Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να είναι μεγάλη για να δείξουμε και σε αυτή την κυβέρνηση ότι ο Φαρμακευτικός κλάδος έχει ακόμη δύναμη και μπορεί να αντισταθεί.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ντύθηκαν στα μαύρα
Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις, τις διαδικτυακές πωλήσεις και τα «λουκέτα» στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση