Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Κατάφωρη αδικία ο αποκλεισμός των παιδιών των φαρμακοποιών από τις κατασκηνώσεις ΤΣΑΥ»

30/5/2013 8:33:45 πμ
Επιστολή συναδέλφου για το ΤΣΑΥ που δεν θα ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις για τη φετινή κατασκήνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ακολουθεί η επιστολή φαρμακοποιού που καταγγέλει ότι θέτοντας οικονομικό κριτήριο για την αποδοχή παιδιών των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ στην κατασκήνωση, αποκλείει το 99% των φαρμακοποιών και ζητά από τα συνδικαλιστικά όργανα να δράσουν...


"Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με ανακοίνωσή του από τις 27/5 (διαβάστε εδώ) το ΤΣΑΥ μας γνωστοποιεί ότι φέτος δικαιούνται να πάνε κατασκήνωση με έξοδα του Ασφαλιστικού Ταμείου κατά προτεραιότητα τα παιδιά από οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αναφέρεται στην αίτηση (δείτε εδώ) που τυπώνουμε από την ιστοσελίδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Σε περίπτωση που ο αριθμός των παιδιών της ανωτέρω κατηγορίας είναι μικρότερος από 1800, οι αδιάθετες θέσεις θα καλυφθούν με κλήρωση από τα παιδιά ασφαλισμένων που το οικογενειακό τους εισόδημα υπερβαίνει το ορισθέν όριο».


Είναι προφανές ότι το εισοδηματικό όριο που ορίστηκε αποκλείει τα παιδιά του 99% των φαρμακοποιών, που το μεγαλύτερο ποσοστό των εισοδημάτων μας είναι με τιμολόγια μέσω του ΕΟΠΥΥ (όποτε τα παίρνουμε) και μέσω του ΕΟΠΥΥ επίσης γίνεται η κράτηση των ασφαλιστικών μας εισφορών καθιστώντας μας έτσι τους πιο συνεπείς στην καταβολή τους.


Ακόμη, δεν αναφέρεται τίποτε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην κλήρωση, δημιουργώντας υποψίες για τη διαβλητότητά της.

Τέλος, δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε οικογένειες που έχουν στείλει τα παιδιά τους στο παρελθόν σε κατασκήνωση με έξοδα του ΤΣΑΥ και σε αυτές που σκόπευαν να τα στείλουν για πρώτη φορά, όπως θα ήταν λογικό και δίκαιο να γίνει από τη στιγμή που δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.


Όλα αυτά συνιστούν κατάφωρη αδικία για τους φαρμακοποιούς και ιδιαίτερα τους νέους. Η συνδικαλιστική μας ηγεσία οφείλει να διαμαρτυρηθεί και να κάνει τα πάντα μέσα στις δυνάμεις της για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.


ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ"


Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση