Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«Καταβυθίστηκε» το λιανικό εμπόριο της χώρας

1/5/2013 9:21:36 πμ
Την πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη μείωση καταλαμβάνουν τα φαρμακεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Καταβυθίστηκε» και το Φεβρουάριο εφέτος ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας, καθώς μειώθηκε περαιτέρω κατά 14,4% σε ετήσια βάση, προκαλώντας απόγνωση στους επιχειρηματίες του χώρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τη μεγάλη μείωση των πωλήσεων δεν απέφυγαν ούτε τα σούπερ μάρκετ, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), να καταγράφει τις εξής πτώσεις στις πωλήσεις: φαρμακευτικά - καλλυντικά (17,5%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (17,4%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (14,6%), τρόφιμα - ποτά - καπνός (12,4%), βιβλία - χαρτικά - λοιπά είδη δώρων κ.ά. (11,4%), έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακός εξοπλισμός (10,2%), ένδυση - υπόδηση (4,7%) και πολυκαταστήματα (2,5%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) με τα καύσιμα σημείωσε μείωση 14,4% το Φεβρουάριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, έναντι μείωσης 12,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.
Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές) με τα καύσιμα σημείωσε μείωση 14,4% το Φεβρουάριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, έναντι μείωσης 11% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Πηγή: nooz.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στους φαρμακοποιούς
Ένα νέο brand στο χώρο του ηλεκτρονικού φαρμακείου






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος