Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κανονική συμμετοχή πληρώνουν ανασφάλιστοι πολίτες για τα φάρμακά τους

1/9/2016 2:38:08 μμ
Καταγγελία Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη έχουν βρεθεί δεκάδες ανασφάλιστοι πολίτες στη Μαγνησία οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν κανονικά τη συμμετοχή τους σε κάποια φάρμακα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης.


Όπως εξηγεί ο κ Ματσιόλης «ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε σχετικά με κάλυψη των ανασφάλιστων στην αγορά φαρμάκων, με την ψήφιση του νόμου 4368/2016 άρθρο 33, θα έπρεπε να έχει λυθεί, όμως παρουσιάζει αρκετές παρενέργειες στις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής του. Το πρόβλημα αφορά την εισφορά των ανασφάλιστων στην αγορά των φαρμάκων. Ενώ σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται φάρμακα με μηδενική συμμέτοχη, συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά την εισφορά τους επειδή συνεχίζει να είναι σε ισχύ η ασφαλιστική τιμή του φαρμάκου.


 

Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει πάντα όλη την άξια της αγοράς του φαρμάκου και καλούνται οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν την διάφορα, ανάμεσα στην λιανική τιμή και στην τιμή που το ασφαλιστικό ταμείο πληρώνει. Σύμφωνα με τον κ. Ματσιόλη, μετά και από δική του παρέμβαση η αρχική επιφύλαξη της ηγεσίας του φαρμακευτικού συλλόγου για την μη συμμετοχή του στην διαδικασία σύνταξης των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου φαίνεται ότι τους δικαιώνει. «Δεν νοείται σε καμία περίπτωση η πολιτεία να νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει σοβαρά τις απόψεις των ειδικών κάθε φορά.


 

Σε ότι αφορά τέλος στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης περιμένουμε να δούμε πως αυτό τελικά έχει αποφασιστεί από το υπουργείο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ακριβείς αριθμός των ανασφάλιστων στην χώρα μας», καταλήγει ο κ Ματσιόλης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών