Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Κανονικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις στους 60+ που δεν έχουν εμβολιαστεί

12/1/2022 12:10:37 πμ
Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, διευκρινίζει ο Θ. Πλεύρης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τη Δευτέρα 17/11 θα ξεκινήσει η διαδικασία των διοικητικών κυρώσεων προς τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος και διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παράταση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε δυο βασικές κατηγορίες πολιτών: σε όσους έχουν κάνει αίτηση για εξαίρεση από τον εμβολιασμό και δεν έχει ακόμα εξεταστεί το αίτημά τους και σε όσους έχουν κάνει ζητήσει κατΆ οίκον εμβολιασμό και δεν έχουν ακόμα εξυπηρετηθεί.

Τα σχολεία συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της COVID-19

Στα 9.700 ανέρχονται τελικά τα θετικά self tests σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, μετά από επανέλεγχο που έγινε, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει ότι τα ανοιχτά σχολεία οδηγούν σε καλύτερο έλεγχο του πληθυσμού, καθώς ένα μεγάλο μέρος εξετάζεται συστηματικά.

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες που θα παρατηρηθούν, ο Θ. Πλεύρης είπε πως υπάρχουν εναλλακτικές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα (όπως αλλαγές καθηγητών και τηλεκπαίδευση), ωστόσο τόνισε ότι είναι λογικό με την τόσο μεγάλη μεταδοτικότητα της «Όμικρον» να παρουσιαστούν δυσκολίες σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στα νοσοκομεία κτλ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες