Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Καλύτερη συμμόρφωση υπόσχεται νέα θεραπεία κατά του HIV-1

13/10/2017 3:01:42 μμ
Συνδυάζει τα οφέλη της δαρουναβίρης και άλλων ουσιών σε ένα δισκίο!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του D/C/F/TAF, ενός σχήματος ενός δισκίου (STR) με βάση τη δαρουναβίρη που ενδείκνυται σε ασθενείς με HIV-1.
Η νέα θεραπεία αποτελεί την πρώτη STR με βάση τη δαρουναβίρη που απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, με σωματικό βάρος τουλάχιστον 40kg, ενώ χορηγείται μόνο μία φορά την ημέρα για καλύτερη συμμόρφωση στην αγωγή.

Το D/C/F/TAF συνδυάζει την αποδεδειγμένη και μακροχρόνια αποτελεσματικότητα της δαρουναβίρης με το βελτιωμένο προφίλ του συνδυασμού F/TAF σχετικά με τις νεφρικές εργαστηριακές εξετάσεις και την οστική πυκνότητα, σε σύγκριση με τον συνδυασμό F/TDF (εμτρισιταβίνη/ φουμαρική τενοφοβίρη δισοπροξίλη). Είναι η μόνη εγκεκριμένη θεραπεία που προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός STR, σε συνδυασμό με τον υψηλό γενετικό φραγμό στην ανάπτυξη αντοχής που προσφέρει η δαρουναβίρη.

Σύμφωνα με μελέτη βιοϊσοδυναμίας, κατά την οποία έγινε σύγκριση του D/C/F/TAF με τη συνδυασμένη χορήγηση των ξεχωριστών παραγόντων δαρουναβίρης [D] 800mg, κομπισιστάτης [C] 150mg και το συνδυασμό σταθερών δόσεων εμτρισιταβίνης/τενοφοβίρης/αλαφεναμίδης [FTC/TAF] 200mg/10ml, το STR χορηγούμενο μία φορά την ημέρα είναι βιοϊσοδύναμο με τη συνδυασμένη χορήγηση των επιμέρους παραγόντων, ενώ είναι καλά ανεκτό.


Επιπλέον, τα αποτελέσματα από τη βασική μελέτη Φάσης 3 EMERALD έδειξαν ότι το χορηγούμενο μία φορά την ημέρα STR που περιέχει δαρουναβίρη 800 mg, κομπισιστάτη 150mg, εμτρισιταβίνη 200mg και τενοφοβίρη/αλαφεναμίδη 10mg [D/C/F/TAF] είχε χαμηλό αθροιστικό ποσοστό ιολογικής διαφυγής και υψηλό ποσοστό ιολογικής καταστολής στις 24 εβδομάδες σε HIV-1 θετικούς, ιολογικά κατεσταλμένους ενήλικες, οι οποίοι άλλαξαν θεραπεία από ένα τυπικό σχήμα με ενισχυμένο αναστολέα πρωτεάσης (PI).


Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κλινικό πρόγραμμα Φάσης 3 για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του STR με βάση τη δαρουναβίρη.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics