Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Και οι Βρετανοί φαρμακοποιοί αγωνίζονται για την επιβίωσή τους

27/10/2017 10:23:48 πμ
Δεν πιέζονται μόνο τα ελληνικά φαρμακεία από τις περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Βρετανοί φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποδείξουν στο NHS, το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας τους, ότι πρέπει να επενδύσει στα φαρμακεία της κοινότητας. Αυτό υποστήριξε η Sue Sharpe, η επικεφαλής του Συλλόγου Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Pharmaceutical Services Negotiating Committee - PSNC) της χώρας, μιλώντας στo συνέδριο "Pharmacy Show" στο Μπέρμιγχαμ.


Τα τελευταία δύο χρόνια οι σχέσεις μεταξύ NHS και φαρμακοποιών έχουν φτάσει στα χείριστα επίπεδα, ως αποτέλεσμα των περικοπών της χρηματοδότησης αλλά και της 

λαθεμένης –κατά τους φαρμακοποιούς– άποψης ότι οι φαρμακαποθήκες μπορούν να αντικαταστήσουν τα κοινοτικά φαρμακεία επαρκώς και με χαμηλότερες τιμές. Όπως δηλώνει η Sharpe, η πτώση τιμών με στόχο την ανάκαμψη της υπέρβασης των περιθωρίων κέρδους των προηγούμενων ετών και η μη αναμενόμενη και ξαφνική αύξηση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων δεν βοήθησαν.


Το μέλλον για τους Βρετανούς φαρμακοποιούς διαγράφεται δυσοίωνο λόγω περισσότερων περικοπών που αναμένονται, λέει η Sharpe, και καλεί τους φαρμακοποιούς να αγωνιστούν για την ίδια την επιβίωση των φαρμακείων τους, καθώς –σύμφωνα με την ίδια– ο κλάδος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.


Τώρα πια οι φαρμακοποιοί οφείλουν, όπως λέει η Sharpe, να αναγνωρίσουν την πρόκληση των ταμειακών ροών και των τιμών και να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ενωμένοι: πρέπει να αποδείξουν το σαφή και ορατό ρόλο που παίζουν τα φαρμακεία στις ζωές των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο και ότι αν το σύστημα υγείας επενδύσει στα κοινοτικά φαρμακεία, θα προσφέρει μεγαλύτερη φροντίδα και αξία στις υπηρεσίες και στο κοινό του.


Πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, κατά την κ. Sharpe:

  • Οι φαρμακοποιοί να διεκδικήσουν καλύτερη και περισσότερη συνεργασία με τους γενικούς γιατρούς. «Δεν πρέπει να θεωρούμε τους γιατρούς εχθρούς μας» συμβουλεύει η Sharpe,αλλά ως ανθρώπους που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πρέπει να τους αποδείξουμε την αξία μας.
  • Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που δόθηκε από το Steve Brine, στέλεχος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες φαρμακείου έπρεπε να αξιοποιηθούν καλύτερα» με στόχο να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση.
  • Να χειριστούν με προσοχή και διάλογο ζητήματα, όπως την κατάργηση καθιερωμένων πληρωμών και την τιμολόγηση φαρμακευτικών υπηρεσιών, ώστε να μην οδηγηθούν σε αποφάσεις που θα βλάψουν τον κλάδο.
Μας θυμίζουν όλα αυτά άραγε κάτι;

 

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση