Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Και νέα προθεσμία για τη συμμετοχή στη δράση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

1/8/2024 1:46:13 πμ
Σύμφωνα με τον ΠΦΣ όλοι οι φαρμακοποιοί θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη σχετική πλατφόρμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απάντηση στις διαμαρτυρίες για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που δόθηκε στους φαρμακοποιούς να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στη δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, έδωσε ο ΠΦΣ. 


Όπως διαβεβαιώνει, η 4η Αυγούστου είναι η πρώτη καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και θα ακολουθήσει και άλλη. Η ημερομηνία αποφασίστηκε ώστε να υπάρχει χρόνος για την επεξεργασία των στοιχείων και των δικαιολογητικών και έτσι να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και απρόσκοπτη πρόσβαση των φαρμακοποιών στη πλατφόρμα διάθεσης των tests, εξηγεί ο ΠΦΣ. «Όσοι συνάδελφοι φαρμακοποιοί δεν προλάβουν να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι την πρώτη καταληκτική αυτή ημερομηνία, θα μπορούν να το κάνουν από τις 05/08/2024, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία. Κατόπιν συνεννόησης με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, την ΗΔΙΚΑ, θα οριστεί δεύτερη καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία η ΗΔΙΚΑ θα τα επεξεργαστεί εκ νέου», σημειώνει ο ΠΦΣ τονίζοντας πως «κανένας δεν θα στερηθεί το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές εφόσον το επιθυμεί». 


Σημειώνεται ότι μερίδα φαρμακοποιών ζήτησε να δοθεί παράταση της προθεσμίας για τις εν λόγω αιτήσεις είτε διότι πολλοί αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη διαδικασία είτε γιατί ορισμένοι βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια. Μάλιστα σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά απέστειλε και ο Ανδρέας Αντωνίου, γεν. γραμματέας Φ.Σ. Ρεθύμνου και μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με τη συμμετοχή των φαρμακοποιών

Ο Απόστολος Βαλτάς, απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς που παρακολούθησαν live το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό webinar του ΙΔΕΕΑΦ για τη διαδικασία συμμετοχής των φαρμακοποιών στην παραπάνω δράση, παραδέχτηκε ότι μέσα στον Αύγουστο είναι δύσκολο να μιλήσουν οι φαρμακοποιοί στους πολίτες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά από τον Σεπτέμβριο -όπως ανέφερε- «θα μπούμε δυναμικά ώστε να πετύχουμε το στόχο μας». 


Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν και άλλα επ' αμοιβή προγράμματα με τη συμμετοχή των φαρμακοποιών, με το αμέσως επόμενο να αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την παχυσαρκία. Επίσης επανέλαβε ότι ο ΠΦΣ βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις με τον υπουργό Υγείας για τα ΦΥΚ, το bonus γενοσήμων και την αποζημίωση των διανυκτερευόντων φαρμακείων. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο του webinar αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ (στην ενότητα «Σεμινάρια») προς ενημέρωση και όσων δεν κατάφεραν να το παρακολουθήσουν την ημέρα της μετάδοσης. Μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις επί των απαραίτητων δικαιολογητικών δίνει ο ΠΦΣ
Το ανακοίνωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους στο Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες οι ανάγκες για φάρμακα στα Δωδεκάνησα
Τα φαρμακεία παρέλαβαν τα μισά από αυτά που παρήγγειλαν
ΠΦΣ: Οργή για την πρόταση του ΣΕΙΒ κατά των φαρμακείων
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόκληση προς τους φαρμακοποιούς»
Αξίζει οι γυναίκες να σπουδάσουν Φαρμακευτική;
Δύο γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστήμια απαντούν