Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΚΑΕΦ: Ορίζεται ως μονάδα αποζημίωσης κατ' έτος το ποσό των 685 ευρώ

3/6/2021 2:49:16 μμ
Σύμφωνα με τη νέα αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ΔΣ του ΠΦΣ αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως μονάδα αποζημίωσης κατ' έτος για τους δικαιούχους του Κεφαλαίου Αποζημίωσης Εξόδου Φαρμακοποιού (ΚΑΕΦ) το ποσό των 685,00 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη μετά από διερεύνηση όλων των προτάσεων βάσει της νέας αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας του ΚΑΕΦ που παρουσιάστηκε στο ΔΣ του ΠΦΣ στις 24 Μαΐου.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι ήταν σημαντική η συνεισφορά όλων των Συλλόγων στην επικαιροποίηση των στοιχείων του Συστήματος που δίνει τη δυνατότητα πλέον οι πολύμηνες καθυστερήσεις απόδοσης του ποσού στους δικαιούχους φαρμακοποιούς να αποτελούν παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η νέα αναλογιστική μελέτη καταρτίστηκε με αμιγώς οικονομοτεχνικά κριτήρια και από εξειδικευμένη εταιρεία παροχής αναλογιστικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες παραδοχές, ενώ παρουσιάστηκαν οι μελλοντικές χρηματοροές του Ταμείου αλλά και τα αναλογιστικά ισοζύγια, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτών.

Για μια ακόμη φορά οι αναλογιστές αποφάνθηκαν ότι το ΚΑΕΦ είναι ένα ταμείο με σταθερή χρηματοοικονομική βάση και σε πολύ καλή κατάσταση, από πλευράς αναλογιστικής βιωσιμότητας.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η εφαρμογή του νέου ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος ελέγχου του ΚΑΕΦ και του ΠΦΣ, που λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερου ελέγχου της είσπραξης του πόρου 4‰ από τις φαρμακευτικές εταιρείες και της επιστροφής του πόρου 4‰ των φαρμακαποθηκών που αφορά σε εξαγώγιμα προϊόντα. Επίσης είναι εφικτή η άμεση έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου των δικαιολογητικών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της αποζημίωσης δεν θα επιβαρύνεται πλέον με χαρτόσημο αποζημίωσης προς όφελος των δικαιούχων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώ μπορεί να καταργηθεί απλούστατα, σύμφωνα με τον νομικό Χρήστο Αρβανίτη
Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή δε εντόπισε λάθη ή παραλείψεις






Σχετικά άρθρα

Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη
Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών: Σε λειτουργία δύο ακόμα φωτοβολταϊκά πάρκα
Καλύπτονται επαγγελματικές και οικιακές παροχές σε όλη την Ελλάδα
Q-HEALTH: Συνέδριο για την ποιότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας