Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία

16/5/2024 2:25:41 πμ
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και για τον τρόπο που η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες μίλησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου του ygeiamou.gr, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone. 


«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», εξήγησε, προσθέτοντας πως υπάρχει η δυνατότητα η Ελλάδα να προσπεράσει άλλες χώρες που είναι μπροστά της. «Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την ΤΝ που χωρίς δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτά πρέπει να είναι ανώνυμα, ξεκινώντας από το Myhealthapp μέχρι τον ολοκληρωμένο ιατρικό φάκελο».


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωση να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη τεχνολογία», δηλαδή να «φύγουμε από το χαρτί και να πάμε σε μια ψηφιακή ανταλλαγή πληροφοριών» και έφερε ως παράδειγμα το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το οποίο τελεί υπό κατασκευή και αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία όπου δεν θα υπάρχει χαρτί. 


Ωστόσο προέβλεψε πως η εφαρμογή της ΤΝ δεν θα επεκταθεί χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία, σημειώνοντας πως θα πρέπει με απλά λόγια οι πολίτες να ενημερώνονται ότι όπως δεν πρέπει να φοβούνται έναν τομογράφο έτσι δεν πρέπει να φοβούνται και την ΤΝ. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να κάνει ποτέ αεροδιακομιδή», όπως είπε, αλλά «φάρμακα με drones μπορούμε να στέλνουμε, όπως ήδη το δοκιμάζουμε στη Νάξο και στις μικρές Κυκλάδες».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών