Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία

16/5/2024 2:25:41 πμ
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και για τον τρόπο που η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες μίλησε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου του ygeiamou.gr, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone. 


«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», εξήγησε, προσθέτοντας πως υπάρχει η δυνατότητα η Ελλάδα να προσπεράσει άλλες χώρες που είναι μπροστά της. «Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την ΤΝ που χωρίς δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτά πρέπει να είναι ανώνυμα, ξεκινώντας από το Myhealthapp μέχρι τον ολοκληρωμένο ιατρικό φάκελο».


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωση να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη τεχνολογία», δηλαδή να «φύγουμε από το χαρτί και να πάμε σε μια ψηφιακή ανταλλαγή πληροφοριών» και έφερε ως παράδειγμα το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το οποίο τελεί υπό κατασκευή και αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία όπου δεν θα υπάρχει χαρτί. 


Ωστόσο προέβλεψε πως η εφαρμογή της ΤΝ δεν θα επεκταθεί χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία, σημειώνοντας πως θα πρέπει με απλά λόγια οι πολίτες να ενημερώνονται ότι όπως δεν πρέπει να φοβούνται έναν τομογράφο έτσι δεν πρέπει να φοβούνται και την ΤΝ. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να κάνει ποτέ αεροδιακομιδή», όπως είπε, αλλά «φάρμακα με drones μπορούμε να στέλνουμε, όπως ήδη το δοκιμάζουμε στη Νάξο και στις μικρές Κυκλάδες».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συμβολή και τις επενδύσεις τους στον HMVO
Χάρη στην genAI και τη μηχανική μάθηση






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες