Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΙΣΘ: Επανέρχεται στο αίτημα για την εκτέλεση συνταγών σε διαφορετικά φαρμακεία

15/1/2023 6:40:44 μμ
«Η λύση της ΗΔΙΚΑ δεν εξυπηρετεί ούτε τον γιατρό ούτε τον ασθενή»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιμένει να δοθεί η δυνατότητα στους ασθενείς να εκτελούν την ίδια συνταγή σε διαφορετικά φαρμακεία σε περίπτωση έλλειψης φαρμακευτικού σκευάσματος, χαρακτηρίζοντας τη λύση αυτή ως «μονόδρομο». Όπως αναφέρει, «η προφανής λύση που διατυπώνεται στο έγγραφο της HΔΙΚΑ προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασθενών με διακριτή συνταγογράφηση του σκευάσματος που είναι σε έλλειψη με διαφορετική συνταγή, δεν εξυπηρετεί ούτε τον γιατρό ούτε τον ασθενή.

Δεν εξυπηρετεί τον γιατρό αφενός διότι δεν είναι δυνατόν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζει τις ελλείψεις της αγοράς και αφετέρου να επιβαρύνεται με αύξηση της γραφειοκρατίας και σπατάλη πολυτίμου χρόνου για έκδοση διαφορετικών συνταγών. Δεν εξυπηρετεί ούτε τον ασθενή, καθώς όπως γνωρίζετε, ο ασθενής θα πρέπει να επιβαρυνθεί επιπλέον κόστος που προέρχεται από την αποζημίωση 1 ευρώ ανά εκδοθείσα συνταγή». Ο Σύλλογος αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης των συνταγών από την ΗΔΙΚΑ, αλλά δηλώνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς