Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Interpol: Λουκέτο σε χιλιάδες ηλεκτρονικά φαρμακεία

15/6/2021 11:23:07 πμ
Η απάτη εν μέσω Covid-19 έγινε επάγγελμα για κάποιους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η διεθνής επιχείρηση υπό το συντονισμό της Interpol, με την κωδική ονομασία Pangea XIV, διεξήχθη από 18-25 Μαΐου 2021, με τη συνδρομή αστυνομικών και υγειονομικών αρχών σε 92 χώρες και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν παγκοσμίως 277άτομα, και να κλείσουν 113.020 διαδικτυακοί σύνδεσμοι, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων και διαδικτυακών αγορών, με δραστηριοποίηση στην πώληση πλαστών και παράνομων φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων, αξίας άνω των $23 εκατομμυρίων.


Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό παραβάσεων και κατασχέσεων από την πρώτη επιχείρηση Pangea το 2008. Στη χώρα μας σημειώνεται πως υπάρχει θεσμικό κενό και δεν έχει επικυρωθεί η Διεθνής Σύμβαση για τα Φάρμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης (Medicrime Convention) από το 2011. Η επιχείρηση Pangea XIV ανέδειξε επίσης ότι οι εγκληματίες εξαργυρώνουν τη ζήτηση προϊόντων προσωπικής προστασίας και υγιεινής που έχει προκαλέσει η πανδημία COVID-19. Περισσότερες από τις μισές ιατρικές συσκευές, οι οποίες κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι ήταν προϊόντα απομίμησης και μη εξουσιοδοτημένα σε εργαστηριακές δοκιμές για τον περιορισμό διασποράς της COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Είναι όμως αξιόπιστο;






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες