Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ιατρικά συνέδρια: Η σιωπή των γιατρών

15/10/2013 11:04:10 πμ
Κείμενο του καρδιολόγου Χρήστου Ντέλλου για τη σημερινή πραγματικότητα των ιατρικών συνεδρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο κ. Χ. Ντέλλος, καρδιολόγος, διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσίευσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την αλήθεια πίσω από τα ιατρικά συνέδρια.


Αποκαλύπτει για το πώς γίνονται τα ιατρικά συνέδρια σήμερα, σχολιάζοντας ότι «βλάπτουν σοβαρά την ιατρική μας σκέψη και συνείδηση» και «ότι αποτελούν πηγή της νοσογόνου ιατρικής, της χειραγώγησης και αλλοτρίωσης των γιατρών, της διαφθοράς και της έκρηξης των δαπανών


Περιγράφει αναλυτικότατα πώς διεξάγεται σήμερα ένα τυπικό συνέδριο, πώς οι γιατροί που τα παρακολουθούν "δεν σκέφτονται και δεν συμμετέχουν αλλά φεύγοντας έχουν πάρει τα προδιαγεγραμμένα [από τις εταιρείες] «take home messages»", ενώ «τους έχουν εφοδιάσει με τσάντες, περιλαίμια, γραφική ύλη και ενημερωτικό υλικό, όλα με εμφανή τα ονόματα των εταιρειών και των προϊόντων τους, έτσι που οι σύνεδροι να μοιάζουν με κινούμενο διαφημιστικό χώρο».

Ο Χρ. Ντέλλος υπενθυμίζει ότι ο «κύριος σκοπός των συνεδρίων θα έπρεπε να ήταν η ζωντανή, ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας, με την ενεργό συμμετοχή όλων των γιατρών. […] Αυτή η παγκόσμια μετάλλαξη των ιατρικών συνεδρίων, τις τελευταίες δεκαετίες, από εργαστήρια επιστημονικής γνώσης, σε χώρους εντατικής πλύσης εγκεφάλου, είναι κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη απειλή σήμερα για την υγεία».


Καταλήγει δε ότι «τα ιατρικά συνέδρια πρέπει να ξαναγίνουν η φωνή των γιατρών! Η σιωπή των γιατρών πρέπει να σπάσει, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή!».


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 8 συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος