«Εξωστρέφεια και συνεργασίες αποτελούν τους δύο άξονες, πάνω στους οποίους μπορεί να μετασχηματισθεί και να βαδίσει το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας - άξονες, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί ούτε στη βιομηχανία ούτε στο ευρύτερο επιχειρείν. Στην ίδια λογική, θα πρέπει να θέσουμε ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου τη συμπερίληψη, τις ίσες ευκαιρίες και την ισότητα στις αποδοχές μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλες τις επιχειρήσεις, παράλληλα με την προάσπιση ενός ολιστικού μοντέλου ποιότητας ζωής για τους πολίτες».
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ και Παν. Πατρών, μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.
Συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα: «Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου για βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον», επισήμανε: «Οι βιομηχανίες μας δεν παράγουν μόνο καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων και των ασθενών. Θεωρώ ότι κάνουμε κάτι μεγαλύτερο. Μέσω της έρευνας και ανάπτυξης και της διεθνούς δραστηριοποίησής μας, της διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων, προστατεύουμε και σώζουμε πολλές ζωές σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ενώ παράλληλα εμπνέουμε γενιές νέων επιστημόνων! Ερευνούμε, παράγουμε και εξάγουμε με όραμα, με αίσθημα ευθύνης και κυρίως με την κουλτούρα του Ηθικού Επιχειρείν. Κάθε νέα επένδυση, κάθε εξαγωγή σε μια από τις 72 χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, είναι ένα μήνυμα ότι το Made in Greece αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη».
Η Ι. Τσέτη σημείωσε πως «απαιτείται ισχυρή διασύνδεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το κέντρο, προκειμένου να μεταμορφωθούν σε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις» και παράλληλα επικρότησε την κυβερνητική ανακοίνωση για δημιουργία κυβερνητικής επιτροπής που θα είναι στοχευμένη στη βιομηχανία.