Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χυδαία επίθεση του Star Channel κατά των φαρμακοποιών

9/1/2013
Χυδαία επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακοποιών εξαπέλυσε το Star Channel μέσω της ιστοσελίδας του, παρουσιάζοντας σε άρθρο του με τίτλο «Αγρότες, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες καταληστεύουν το κράτος και κονομάνε μέσα στην κρίση» την υπόθεση εντοπισμού από το ΣΔΟΕ κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Χυδαία επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακοποιών εξαπέλυσε το Star Channel μέσω της ιστοσελίδας του, παρουσιάζοντας σε άρθρο του με τίτλο «Αγρότες, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες καταληστεύουν το κράτος και κονομάνε μέσα στην κρίση» την υπόθεση εντοπισμού από το ΣΔΟΕ κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων.


Η συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρεται και από άλλα ειδησεογραφικά μέσα (Mega, Alpha), εντύπωση όμως προκαλεί η συλλήβδην στοχοποίηση του κλάδου από το Star Channel με αφορμή το περιστατικό.


Το άρθρο στην ιστοσελίδα star.gr αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:


"Αγρότες, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες καταληστεύουν το κράτος και κονομάνε μέσα στην κρίση


Με πολύ άγριες διαθέσεις έπιασε δουλειά το ΣΔΟΕ τη νέα χρονιά, προχωρώντας σε μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ΣΔΟΕ συνολικά σε όλη την επικράτεια έχει ζητήσει το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Την ίδια ώρα, ερευνώνται και άλλες 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες σε Δήμους και Κοινότητες, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.


Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 Εισαγγελικές Παραγγελίες, για διενέργεια ελέγχων και διεκπεραιώνονται 43 Διοικητικές συνδρομές.


«Φαρμάκωναν» το… κράτος !!


Στο πλαίσια των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αποκάλυψε ότι 2 φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης εκνόμων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ψευδών στοιχείων προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ!!!



Η ίδια είδηση αναφέρεται και στο Mega Channel, ανεβάζοντας όμως το ποσοστό των εμπλεκόμενων φαρμακοποιών στους… 40!


"Εντόπισαν κύκλωμα γιατρών και φαρμακοποιών


Μεγάλο κύκλωμα με συμμετέχοντες γιατρούς και φαρμακοποιούς, που επιβάρυνε τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτελώντας εικονικές συνταγογραφήσεις ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.


Αρχικά, οι γιατροί συνταγογραφούσαν σε καρκινοπαθείς πανάκριβα σκευάσματα σε πολλαπλάσιες ποσότητες από αυτές που χρειάζονταν, ενώ στη συνέχεια οι συνεργάτες τους φαρμακοποιοί, που έφταναν τους 40 σε όλη τη χώρα, κρατούσαν για λογαριασμό τους το πλεόνασμα. Με τα κουπόνια που αφαιρούσαν από τα κουτιά αποζημιώνονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα μη χρησιμοποιούμενα φάρμακα τα εξήγαγαν μέσω εταιρείας στη Γερμανία.


Με τον ίδιο τρόπο κινούνταν και με τα νοσοκομειακά φάρμακα, τα οποία δεν κατέληγαν στους ασθενείς, αλλά τα κρατούσαν οι γιατροί ακολουθώντας το ίδιο «δρομολόγιο».


Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, όταν διαπιστώθηκε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα μια Γερμανική εταιρεία κατέβαλε υπέρογκα ποσά σε φαρμακαποθήκη των Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης της αποθήκης έκανε καταθέσεις στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.


Ενδεικτικά, μόνο δύο φαρμακοποιοί από την Αθήνα ζημίωσαν το Δημόσιο με 5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 μόνο χρόνια”.



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Α.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση