Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Οι γιατροί υποστηρίζουν τα self tests για ταχύτερη διάγνωση

8/7/2024 12:15:02 πμ
Έχουν θετικά αποτελέσματα για την υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα οφέλη της εξάπλωσης των self tests αποκαλύπτει αμερικανική έρευνα. 


Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση από την εταιρεία Ixlayer σε περισσότερους από 140 Αμερικανούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων έδειξε ότι περίπου το 90% συμφωνεί ότι τα self tests που κάνουν οι πολίτες κατ' οίκον είναι πιο βολικά για τους ασθενείς και βελτιώνουν την πρόσβαση στη διάγνωση. Επιπλέον η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών απάντησαν ότι αυτή η μέθοδος οδηγεί ταχύτερα σε διάγνωση μιας νόσου και τελικά έχει θετικά αποτελέσματα για την υγεία. 


«Ένα μεγάλο μέρος των ασθενών μου δυσκολεύεται με τις επισκέψεις στο ιατρείο, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω χρόνου, κόστους κτλ. Έτσι θεωρώ πλεονέκτημα την πιο βολική λύση για τη βελτίωση της φροντίδας υγείας», σχολιάζει ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα. Είναι ενδεικτικό ότι το 91% δήλωσε πρόθυμο να παρέχει τα τεστ στο σπίτι των ασθενών, ενώ το 80% συντάσσεται με την άποψη ότι αυτά τα τεστ υποστηρίζουν τη τρέχουσα ροή εργασίας στα συστήματα υγείας. 


Όσο για τα ίδια τα προϊόντα, τα 2/3 των γιατρών τα θεωρούν αξιόπιστα, ωστόσο το 84% κρίνει σημαντικό τα αποτελέσματα να αποστέλλονται/κοινοποιούνται αυτόματα και στους ίδιους. Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές προτείνουν στις βιοφαρμακευτικές εταιρείες να εντάξουν τέτοιες διαγνωστικές κατ' οίκον υπηρεσίες στις καμπάνιες ενημέρωσης και στην επικοινωνία που έχουν με τους ασθενείς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό