Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ημικρανία: Το 2ο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως και πρώτη αιτία αναπηρίας

12/9/2023 12:20:12 πμ
Σειρά ενημερωτικών δράσεων για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης για την Κεφαλαλγία, στις 12 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας οργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας και κοινού για τα προβλήματα της Κεφαλαλγίας και της Ημικρανίας με κύριο στόχο την ορθή διάγνωση, αντιμετώπιση, προφύλαξη και αποφυγή κατάχρησης φαρμακευτικών ουσιών και αυτοθεραπείας.

Οι βασικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι: 1) Ενημερωτικό σποτ στην τηλεόραση με θέμα την κεφαλαλγία που θα παίζεται σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. 2) Ομιλίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης από τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Η παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει συνεχώς νέες θεραπείες ειδικά στον τομέα της ημικρανίας. Βιολογικοί παράγοντες απόλυτα συνδεδεμένοι με την παθοφυσιολογία της ημικρανίας και συσκευές νευρο-ερεθισμού προστίθενται στα κλασικά φάρμακα για την προφύλαξη της ημικρανίας και των άλλων κεφαλαλγιών, όπως είναι η αθροιστική κεφαλαλγία, ενώ στη χώρα μας πραγματοποιούνται εκτενείς κλινικές μελέτες.

«Οι συχνές κεφαλαλγίες αντιμετωπίζονται. Μπορεί να μην ξεριζώνεται το πρόβλημα, αλλά η ανακούφιση που η ιατρική θεραπεία προσφέρει, αλλάζει πραγματικά τη ζωή του ασθενή και της οικογένειάς του. Συχνά ωστόσο τα ίδια τα αναλγητικά επιδεινώνουν τους πονοκεφάλους, όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα και δεν αρκούν οι φιλικές συμβουλές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσει κανείς τον πονοκέφαλό του. Ούτε το ξεμάτιασμα», σημειώνει ο πρόεδρος της Εταιρείας, Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Μητσικώστας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αλλά μόνο το 20% των ασθενών λαμβάνει θεραπεία
Αναπτύχθηκε από τις ομάδες Digital και Marketing της InterMed






Σχετικά άρθρα

Επούλωση & ανάπλαση με Μαστίχα Χίου
Γράφει ο Πέτρος Κασαρτζιάν, Φαρμακοποιός – Χημικός Φαρμάκων
Sotatercept: Να ενταχθεί στον θεραπευτικό αλγόριθμο της ΠΑΥ
Πρόταση από Έλληνες επιστήμονες
Το 30% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή ύπνου
Αλλά μόνο το 20% των ασθενών λαμβάνει θεραπεία
ΕΟΦ: Ενεργοποιήθηκε ο «Χάρτης Κλινικών Δοκίμων» της Ε.Ε.
Παρέχει πρόσβαση σε επαγγελματίες και ασθενείς σε ολόκληρη την τρέχουσα έρευνα