Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ημικρανία: Νέες μελέτες για το erenumab

30/6/2017 12:24:35 μμ
Επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του AMG 334 (erenumab) στη χρόνια ημικρανία (κεφαλαλγία που διαρκεί για 15 ή περισσότερες ημέρες/μήνα), σύμφωνα με νέα μελέτη.


Η μελέτη, που διήρκησε 12 εβδομάδες, διεξήχθη σε 667 ασθενείς, οι οποίοι έλαβαν άπαξ μηνιαίως με υποδόρια χορήγηση erenumab των 70mg ή των 140mg ή εικονικό φάρμακο.

Οι δύο δόσεις του erenumab (70mg και 140mg) μείωσαν σημαντικά τις ημέρες με ημικρανία ανά μήνα κατά μέσο όρο -6,6 ημερών. Αυτές οι μειώσεις ήταν επίσης στατιστικά σημαντικές έναντι του εικονικού φαρμάκου (-3,5 ημέρες). Επιπλέον, οι ημέρες που απαιτούσαν αναλγητικά φάρμακα για τον οξύ πόνο μειώθηκαν επίσης και στα δύο σκέλη του erenumab.


Το erenumab είναι το πρώτο πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη στόχευση και τον αποκλεισμό του υποδοχέα του πεπτιδίου που σχετίζεται με το γονίδιο της καλσιτονίνης (CGRP), το οποίο θεωρείται ότι διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πρόκληση του εξουθενωτικού πόνου της ημικρανίας. Τα επίπεδα του CGRP αυξάνονται κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου ημικρανίας και επιστρέφουν στο φυσιολογικό, όταν έχει παρέλθει το επεισόδιο.


 

Η νέα μελέτη παρουσιάστηκε στο 59ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας (8-11 Ιουνίου 2017, Βοστόνη).


Παράλληλα, διεξάγονται και δύο άλλες παγκόσμιες, τυχαιοποιημένες μελέτες για το erenumab στις ίδιες δόσεις, οι οποίες αξιολογούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στην επεισοδιακή ημικρανία (που χαρακτηρίζεται από 1 έως 14 ημέρες με ημικρανία ανά μήνα).

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Εξετάστηκε η πληρότητα και η συνοχή του σχεδίου αντιμετώπισης και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics