Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ηλεκτρονικούς "κόφτες" βάζει ο ΕΟΠΥΥ στη συνταγογράφηση

17/1/2018 11:01:41 πμ
Για να μην ξεπερνιούνται τα ανώτερα όρια των παροχών του 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέο σύστημα ελέγχου προστέθηκε στην εφαρμογή έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων του ΕΟΠΥΥ για παροχές ασφαλισμένων, με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, τους γιατρούς και αλλά και τους παρόχους υγείας (όπως είναι οι φαρμακοποιοί).


Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού, το νέο σύστημα παρακολουθεί τη δαπάνη ανά Α.Μ.Κ.Α. ασθενή σε σχέση με τα ανώτερα όρια αποδιδόμενων παροχών ανά είδος παροχής και τη διάρκεια ισχύος, που καθορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.).


Έτσι ο γιατρός, σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων που θέτει ο Ε.Κ.Π.Υ., λαμβάνει πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης, μέσω μηνυμάτων και επιλογών στην οθόνη, σχετικά με τη δυνατότητα απόδοσης κάθε παροχής, σε ιστορική συσχέτιση με τις όσες έχουν ήδη συνταγογραφηθεί και αποδοθεί στον ασφαλισμένο.


Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, η γνωμάτευση δύναται να εκδοθεί και να εκτυπωθεί με την ένδειξη της αναγκαιότητας απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (Α.Υ.Σ.) του ΕΟΠΥΥ για την απόδοση της δαπάνης. 

Αλλαγές που αφορούν την εκτέλεση των γνωματεύσεων

Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν προστεθεί και στην εφαρμογή εκτέλεσης των γνωματεύσεων από τους παρόχους, ώστε στις παροχές να αναφέρονται χρηματικά όρια ανάλογα με τα αποδιδόμενα είδη (π.χ. σκευάσματα ειδικής διατροφής κτλ.), με εκτύπωση αντίστοιχης ένδειξης σε περιπτώσεις υπερβάσεων.

Πρόσβαση στο φάκελο ασφάλισης υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει επίσης ότι κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα αποκλειστικής πρόσβασης στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας του, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), όπου με απλό αίτημά του και ενεργοποίηση από το θεράποντα γιατρό του, πληροφορείται προσωπικά για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και παροχές που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει από τον Οργανισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στη διεύθυνση: edapy@eopyy.gov.gr.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση