Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ηλεκτρονικές επιθέσεις από χάκερ σε e-shop φαρμακείου

12/2/2016 2:29:00 μμ
Σύλληψη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 45χρονου «χάκερ» για ψηφιακές επιθέσεις εναντίον e-shop φαρμακείου για πάνω από ένα χρόνο, προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 350.000 ευρώ στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΄΄οι επιθέσεις ήταν τύπου μαζικής άρνησης παροχής υπηρεσιών (Distributed Denial of Service – DDoS) ήταν ιδιαιτέρως σφοδρές καθώς κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές «φαντάσματα» που προκαλούσαν 70.000.000 επισκέψεις ημερησίως στο παραπάνω ηλεκτρονικό κατάστημα, καθιστώντας το έτσι μη λειτουργικό''. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι δράστης ήταν ο 45χρονος ημεδαπός.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στο πατρικό του σπίτι και στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και usb stick. Από την έρευνα που έγινε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαπιστώθηκε ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί διαγραφή -διαμόρφωση των σκληρών δίσκων.

Στην ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι ''τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις".


Η ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών μέσω των οποίων έγιναν οι διαδικτυακές επιθέσεις συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Χώρες της αλλοδαπής για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση περισσοτέρων προσώπων που ενεργούσαν οργανωμένα σε βάρος διαδικτυακών επιχειρήσεων «εκτελώντας» συμβόλαια από ανταγωνίστριες εταιρείες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από τους ψηφιακούς βανδαλισμούς που ενεργούσαν. Η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση