Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση εντοπίζει ενδείξεις αμυλοείδωσης

8/10/2024 11:07:29 μμ
Ελέγχοντας συνδυασμούς κωδικών ICD-10 που σχετίζονται με τη νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας αλγόριθμος αναγνώρισης ύποπτων περιστατικών που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα για αμυλοείδωση από τρανσθυρετίνη έχει ενεργοποιηθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) από τις 18/09/2024.


Ο νέος αλγόριθμος λειτουργεί ελέγχοντας στο ιστορικό του ασθενή συνδυασμούς από συγκεκριμένους κωδικούς ICD-10 που είναι συμβατοί με την παρουσία πιθανής αμυλοείδωσης από τρανσθυρετίνη και εμφανίζει ένα σύντομο ενημερωτικό μήνυμα στον γιατρό - χρήστη του ΣΗΣ για την αυξημένη υποψία του νοσήματος και τη σύσταση για αξιολόγηση από καρδιολόγο ή/και κέντρο με εμπειρία στην αμυλοείδωση.


Η νέα προσθήκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει δέσμη δράσεων με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών αμυλοείδωσης στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα νόσημα με αυξανόμενη επίπτωση και υψηλή θνητότητα, αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως, που συχνά διαφεύγει της διάγνωσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα του χαμηλού επιπέδου επαγρύπνησης της ιατρικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με αυτό το νόσημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νέες λειτουργίες που προσθέτει η Apple στο έξυπνο ρολόι






Σχετικά άρθρα

Μηνύσεις κατά του FDA για την τιρζεπατίδη
Από φαρμακεία που παρασκεύαζαν γαληνικές εκδοχές της