Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χαοτικό το φετινό έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ

1/12/2016 10:44:36 πμ
Έρχονται περικοπές στις δαπάνες Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χαοτικό αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το φετινό έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, με τις οφειλές πέντε ασφαλιστικών Ταμείων να έχουν ανέλθει πλέον στα 2,4 δισ. ευρώ, φτάνοντας το έλλειμμα στα 815,6 εκατομμύρια στο εννεάμηνο του έτους.


Παράλληλα ο προϋπολογισμός για τις δαπάνες υγείας του 2017 απαιτεί περιορισμό κατά 159 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μειωθεί και η χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, νούμερα που υπόσχονται ένα δυσοίωνο μέλλον για το σύστημα Υγείας της χώρας μας…


Σύμφωνα με το βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος παρέθεσε τα σχετικά στοιχεία, η καθυστέρηση μεταβίβασης των εισφορών που έχουν εισπραχθεί από τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους αναποτελεσματικότητας στη λειτουργία του Οργανισμού και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία και στη δυνατότητα του Οργανισμού να παρέχει σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Τα χρέη των Ταμείων αναλυτικά

  • ΙΚΑ: 343.969.061 ευρώ
  • ΤΑΥΤΕΚΩ (οφειλή ΙΚΑ): 32.000.000 ευρώ
  • ΟΑΕΕ: 315.120.240 ευρώ,
  • ΕΤΑΑ: 4.172.276 ευρώ
  • ΕΤΑΑ (συνταξιούχοι): 120.400.000 ευρώ.

Οι περικοπές στην Υγεία

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για το 2017 μειώνεται στα 4,198 δισ. ευρώ, από 4,351 δισ. ευρώ το 2016, δηλαδή περικόπτονται 159 εκατομμύρια ευρώ.


Για τον ΕΟΠΥΥ, η επιχορήγηση είναι μειωμένη κατά 38,1%, μόλις στα 326 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 526 εκ. ευρώ επιχορήγησης που αναμένεται να πάρει έως το τέλος της χρονιάς. Η περικοπή αυτή αποδίδεται στην εκτίμηση ότι τα έσοδα του Οργανισμού θα αυξηθούν και οι απλήρωτες υποχρεώσεις του θα μειωθούν.


Τα νοσοκομεία αναμένεται να επιχορηγηθούν φέτος με 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό (1,5 δισ.) θα δοθεί και το 2017 παρά τα δυσβάσταχτα προβλήματα.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών