Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χαμηλότερες τιμές ρεύματος διεκδικεί η ΟΣΦΕ για τους φαρμακοποιούς

3/11/2022 12:35:55 πμ
Ιδρύει 3 ενεργειακές κοινότητες και ζητά την ενίσχυσή τους από το υπ. Περιβάλλοντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τα επιδοτούμενα προγράμματα για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η ΟΣΦΕ ανακοινώνει ότι προχωράει η προσπάθεια για την ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων από Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών και από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς για χρήση στα φαρμακεία και στα νοικοκυριά τους. 

Τονίζει μάλιστα ότι ήδη βρίσκονται υπό ίδρυση τρεις τέτοιες ενεργειακές κοινότητες που αφορούν κατά κύριο λόγο την ιδιοκατανάλωση με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των ΣΥ.ΦΑ. και των φαρμακοποιών-μελών τους. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΣΦΕ ζητά δημόσια από την πολιτική ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος να συμπεριλάβει αυτές τις ενεργειακές κοινότητες στα εξαγγελθέντα επιδοτούμενα προγράμματα για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η Ομοσπονδία εκτιμά πως τα εξαγγελθέντα προγράμματα, τα οποία περιγράφουν ατομικά έργα φωτοβολταϊκών από νοικοκυριά ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορούν να έχουν πολλαπλάσιο θετικό αντίκτυπο εάν συμπεριλάβουν και συλλογικά έργα φωτοβολταϊκών μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων για δύο λόγους:

  • α) Αυξάνεται το εύρος απεύθυνσης των εξαγγελθέντων προγραμμάτων: Τα συλλογικά έργα, οι ενεργειακές κοινότητες είναι η μόνη διέξοδος για την πληθώρα νοικοκυριών και επιχειρήσεων χωρίς ιδιόκτητη στέγη, που με αυτό τον τρόπο δεν θα αποκλειστούν αλλά αντίθετα θα τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν το εργαλείο των φωτοβολταϊκών για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.
  • β) Αυξάνεται η αποδοτικότητα των εξαγγελθέντων προγραμμάτων: Οι οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται μέσω των συλλογικών έργων, ήτοι των ενεργειακών κοινοτήτων, θα επιτρέψει με το ίδιο ποσό που θα αξιοποιηθεί για τα εξαγγελθέντα προγράμματα, να δημιουργηθούν έργα συνολικά μεγαλύτερης ισχύος και επομένως θα επιτευχθεί συνολικά μεγαλύτερη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.
Η ΟΣΦΕ ζητά επίσης να βελτιωθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννιούνται και ανδρώνονται οι ενεργειακές κοινότητες, το οποίο μπορεί να συμβεί μέσα από τη δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει στο υπουργείο ομάδα φορέων με επικεφαλής την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών και έχει συνυπογράψει η Ομοσπονδία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ