Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η UNICEF δωρίζει εμβόλια για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών

10/11/2016 9:38:47 πμ
Συνάντηση εκπροσώπων της Unicef με τον Γ. Μπασκόζο για την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος σε αυτά τα παιδιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η UNICEF έχει δωρίσει στο υπουργείο Υγείας 62.000 εμβόλια, θέλοντας να συμβάλλει στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.


Το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου εμβολιασμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα εμβόλια κατά της Ιλαράς - Ερυθράς - Παρωτίτιδας (MMR), του πνευμονιόκοκκου (PCV) και του εξαδύναμου κατά της διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας Β και αιμόφιλου της ινφλουέντζας.


Η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF (και φαρμακοποιός) κ. Σοφία Τζιτζίκου μαζί με το συντονιστή της UNICEF για το προσφυγικό κ. Laurent Chapuis συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννη Μπασκόζο στο γραφείο του, ώστε να συζητηθεί η πρόοδος των διενεργούμενων εμβολιασμών και η υλοποίηση του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος.


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, αφού ευχαρίστησε τη UNICEF για τη στήριξη που παρέχει στην ελληνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος, τις προκλήσεις που έχουν προκύψει κατά την υλοποίησή του, καθώς και τις ενέργειες που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών