Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η συνταγογράφηση στα φαρμακεία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες Καναδούς

22/7/2024 12:03:43 πμ
Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σημαντική αλλαγή στη φαρμακευτική πρακτική θα ισχύσει το επόμενο διάστημα για τους φαρμακοποιούς του Κεμπέκ, σύμφωνα CTVnews. Με μια πρόσφατη νομοθεσία, οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να συνταγογραφούν θεραπεία για 17 ήπιες παθήσεις, ακόμα και χωρίς διάγνωση γιατρού, αποφεύγοντας έτσι τις ιατρικές επισκέψεις. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο Κεμπέκ οι φαρμακοποιοί είχαν το δικαίωμα να συνταγογραφήσουν φάρμακα έως και 2-5 χρόνια μετά την πρώτη συνταγή από γιατρό για μια σειρά παθήσεων, οι οποίες τώρα μειώνονται σημαντικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο Medscape Medical News η Danielle Paes, φαρμακοποιός από τον Σύλλογο Δημόσιας Υγείας της χώρας, τα φαρμακεία-κλινικές, στα οποία οι ασθενείς μπορούν να βρουν άμεσα βοήθεια για μη επείγοντα θέματα υγείας, έχουν προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες Καναδούς, ενώ έχουν μειώσει κατά 10% τις επισκέψεις στα επείγοντα στη Νότια Σκοτία, όπου ισχύει η διεύρυνση αυτή της φαρμακευτικής πρακτικής. 

Το ίδιο ισχύει από τον Ιανουάριο του 2023 στο Οντάριο, όπου οι φαρμακοποιοί έχουν κάνει 1 εκατομμύριο αξιολογήσεις ήπιων παθήσεων και από τον Ιούνιο του 2023 στη Βρετανική Κολούμπια, όπου έχουν καταγραφεί 340.000 τέτοιες περιπτώσεις. 


«Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι οι Καναδοί στρέφονται στους φαρμακοποιούς τους για φροντίδα υγείας, διαφορετικά θα επιβάρυναν το σύστημα υγείας και τα ΤΕΠ», επισημαίνει η Paes.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Αυξημένες οι ανάγκες για φάρμακα στα Δωδεκάνησα
Τα φαρμακεία παρέλαβαν τα μισά από αυτά που παρήγγειλαν
ΠΦΣ: Οργή για την πρόταση του ΣΕΙΒ κατά των φαρμακείων
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόκληση προς τους φαρμακοποιούς»
Αξίζει οι γυναίκες να σπουδάσουν Φαρμακευτική;
Δύο γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστήμια απαντούν