Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Η Pfizer αύξησε τις τιμές σε 100 σκευάσματα στις ΗΠΑ

3/7/2018 1:21:15 μμ
Οι αυξήσεις αγγίζουν το 20%!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξήσεις στις τιμές 100 προϊόντων της έκανε η Pfizer, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο τομέας του φαρμάκου θα εφαρμόσει «μαζικές» εθελοντικές μειώσεις στις τιμές του.

Η φαρμακευτική εταιρεία, σύμφωνα με τους Financial Times, αύξησε τις τιμές και σε κάποια από τα πιο γνωστά της σκευάσματα, όπως είναι το φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία Viagra.


Οι αυξήσεις που έκανε η φαρμακευτική εταιρεία τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν άνω του 9%, πολύ περισσότερο από το ποσοστό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος τρέχει με περίπου 2%.


Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η Pfizer, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανεβάζει τις τιμές. Μετά από υπολογισμούς, η άνοδος κάποιων σκευασμάτων μέχρι στιγμής το 2018 φτάνει το 20%.


Σε σχόλια που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος στις 30 Μαΐου, είχε πει ότι «κάποιες από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές αλυσίδες πρόκειται να ανακοινώσουν… εθελοντικές μαζικές μειώσεις στις τιμές». Η ίδια εταιρεία πάντως έχει μειώσει τις τιμές σε πέντε προϊόντα κατά 16-44%.


Πληροφορίες από εδώ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
Προειδοποιούν για αυξήσεις τιμών, ελλείψεις και κλεισίματα φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή