Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Η ΟΣΦΕ είναι η πρώτη ελληνική οργάνωση που γίνεται μέλος της FIP

26/9/2022 3:38:44 πμ
Στόχος η ανάπτυξη της δομής ΑΡΕΤΑΙΟΣ και η ενδυνάμωση της φαρμακευτικής πρακτικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) στη Σεβίλλη της Ισπανίας, συζητήθηκε και εν τέλει εγκρίθηκε η αίτηση της ΟΣΦΕ για να γίνει μέλος παρατηρητής της FIP. 

Η ΟΣΦΕ αποτελεί την πρώτη ελληνική οργάνωση που γίνεται μέλος της μεγάλης οικογένειας φαρμακοποιών της FIP. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κοινής συνεταιριστικής δομής εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας ΑΡΕΤΑΙΟΣ ώστε με τη σειρά της να στηρίξει την προσπάθεια των ΣΥ.ΦΑ. να ενδυναμώσουν την επαγγελματική πρακτική των φαρμακοποιών, μελών και μη, και μέσω αυτής να ενδυναμώσουν την επαγγελματική ανεξαρτησία τους.

Ο παραπάνω στόχος είναι σε άμεση σύνδεση με το όραμα της Ομοσπονδίας (που εγκρίθηκε από το 35ο Συνέδριο της ΟΣΦΕ), σύμφωνα με το οποίο «η ΟΣΦΕ, οι ΣΥ.ΦΑ., οι συνεταιρισμένοι φαρμακοποιοί ως σάρκα εκ σαρκός του σώματος των φαρμακοποιών, ταυτίζουν το όραμα τους με αυτό της μεγάλης οικογένειας των φαρμακοποιών».

Η συνεργασία με τη FIP είναι η δεύτερη 2η διεθνής στρατηγική συμμαχία, μετά από εκείνη με την ICA (Διεθνής Συνεταιριστική Συμμαχία) το Δεκέμβριο του 2021, που συνάπτει η ΟΣΦΕ προκειμένου να ενισχύσει τη διεθνή της παρουσία & επιρροή και τη ροή πληροφορίας από το εξωτερικό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου
Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη όλων των Συνεταιρισμών να συμβάλλουν στην προσπάθεια






Σχετικά άρθρα

Το ChatGPT στο φαρμακείο γλιτώνει χρόνο
Είναι όμως αξιόπιστο;
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & Λάρισας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις αντίστοιχες αποφάσεις όλων των συλλόγων
Δωρεάν φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους μόνο υπό προϋποθέσεις
Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία
Peifasyn Academy: Νέο live webinar
Για τη διαχείριση λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού