Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η μετάλλαξη του κορονοϊού δεν μειώνει την ισχύ του εμβολίου

18/12/2020 1:57:30 μμ
Σύμφωνα με την Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαδούνου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Στο 29ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και με αφορμή τα όσα λέγονται για την ισχύ του εμβολίου σε έναν ιό που μεταλλάσσεται, η Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαδούνου είπε ότι η μετάλλαξη δεν θα επηρεάσει το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού γιατί έχει φτιαχτεί χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό, το οποίο έχει σχέση με τον τρόπο με τον οποίο ο ιός προσβάλλει τα κύτταρα μας.

«Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις ότι ο ιός μεταλλάσσεται ταχύτατα, που είναι σημαντικό, και ότι οι μεταλλάξεις που έχουν εμφανιστεί αφορούν το κομμάτι για το οποίο έχει φτιαχτεί το εμβόλιο. Οπότε περιμένουμε. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό», επισήμανε η Π. Κατσαούνου. 

Επιπλέον, ένα από τα πολλά σημαντικά που θα ανακοινωθούν στο συνέδριο είναι η καμπάνια της Εταιρείας που αφορά τη δυνατότητα της πρώιμης ανίχνευσης του καρκίνου του πνεύμονα μέσω της αξονικής τομογραφίας. Η καμπάνια θα αρχίσει μέσα στο 2021 με στόχο να πείσει την Πολιτεία να εισάγει την πρώιμη διάγνωση στον ασφαλιστικό τομέα.

Οι πνευμονολόγοι επισημαίνουν ακόμα ότι υπήρξε καθυστέρηση διάγνωσης ασθενών για καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να μειώνεται κατά 50%, σε σχέση με το 2019 και το 2018.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο 29 και 30 Ιουνίου 2024






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics