Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η κυβέρνηση ετοιμάζει την πρόσληψη 3500 υγειονομικών υπαλλήλων

21/8/2016 1:14:31 μμ
Προκήρυξή στο ΑΣΕΠ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δίχτυ ασφαλείας με νέες προσλήψεις ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων που του ΕΣΥ.


Ως το τέλος της χρονιάς προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 3500 ατόμων ώστε να εργαστούν στις υγειονομικές περιφέρειες της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.


Σε ότι αφορά τους 757 μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας η συγκεκριμένη προκήρυξη ολοκληρώνεται σταδιακά. Για την ενίσχυση των περιφερειών και των απομακρυσμένων περιοχών έχει προβλεφθεί πριμοδότηση 400 ευρώ.


Η προκήρυξη που εστάλη στο ΑΣΕΠ από το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα κατανέμει 1538 κενές οργανικές θέσεις στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση ειδικών τμημάτων (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, μονάδων για την ψυχική Υγεία), καθώς και σε εργαστηριακές ειδικότητες (ραδιολόγους, ακτινολόγους και ιατρικών εργαστηρίων).


Με την ίδια προκήρυξη γίνεται αίτημα να δεσμευτούν άλλες 6 θέσεις ΔΕ Τυφλών Τηλεφωνητών και 116 θέσεων προστατευόμενου προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ΕΚΑΒ και ΕΟΦ, ώστε να παραμείνουν ανοιχτές οι συγκεκριμένες κενές θέσεις, μέχρι την κάλυψή τους από το προσωπικό που θα διοριστεί βάσει των διατάξεων του Ν.2643/1998 για τα ΑμεΑ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Αναδεικνύεται στην ετήσια έκθεση «Novartis in Society Integrated Report»






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών