Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η φαρμακευτική φροντίδα στους αθλητές: η νέα ειδικότητα για τους φαρμακοποιούς

11/12/2022 8:21:06 μμ
Η FIP ζητά συγκεκριμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην ειδικότητα «Sports pharmacy» εστιάζει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) με τη δημοσίευση μιας έκθεσης-επισκόπησης σχετικά με την πρακτική και την εκπαίδευση των φαρμακοποιών που εξειδικεύονται στη φροντίδα των αθλητών εδώ.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε σε συνεργασία με φαρμακοποιούς της ειδικότητας, περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται από αυτούς, ώστε να παρέχουν υποστήριξη σε αθλητές ως προς τη φαρμακευτική τους αγωγή, τους ελέγχους ντόπινγκ και την παροχή υπηρεσιών σε αθλητικές διοργανώσεις. Επιπλέον περιλαμβάνει πληροφόρηση για τη θεραπευτική χρήση απαγορευμένων φαρμάκων και την αξιολόγηση κινδύνου συμπληρωμάτων διατροφής.

«Από το 2014 που δημοσιεύσαμε κατευθυντήριες οδηγίες για το ρόλο του φαρμακοποιού στην καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό, πολλοί μεμονωμένοι φαρμακοποιοί εργάστηκαν στον τομέα, οδηγώντας στην εξέλιξή του ως μια συγκεκριμένη ειδικότητα. Ήδη σχετικοί φορείς έχουν αναγνωρίσει τους εν λόγω φαρμακοποιούς ως βασικούς συντελεστές σε πρωτοβουλίες κατά του ντόπινγκ σε παγκόσμια κλίμακα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο φαρμακοποιός και συντάκτης της έκθεσης Mark Stuart, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι συντάκτες της έκθεσης ζητούν επίσημη και ποιοτική εκπαίδευση στην «αθλητική φαρμακευτική» παράλληλα με τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και ένα σύστημα πιστοποίησης των επαγγελματιών του τομέα, όπως ήδη συμβαίνει στην Ιαπωνία και αναπτύσσεται στην Τουρκία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς