Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


H f-anazitisi αναβαθμίστηκε!

27/12/2016 11:12:48 πμ
Νέα εμφάνιση και σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η f-anazitisi είναι η πρώτη επιστημονική ηλεκτρονική βάση δεδομένων για το φάρμακο και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Από το Νοέμβριο του 2008 συμβάλλει στην ενίσχυση του επιστημονικού και συμβουλευτικού ρόλου του φαρμακοποιού, παρέχοντάς του πολλά άμεσα οφέλη:
την κατάλληλη οδηγία για την υποστήριξη του ασθενή, τη δυνατότητα της συνεχιζόμενης και δια βίου εκπαίδευσής του, την ευκαιρία παράλληλων συμπληρωματικών πωλήσεων στο φαρμακείο.


Σήμερα, 8 χρόνια μετά, η f-anazitisi, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των 1200 φαρμακοποιών-συνδρομητών της, μεταμορφώνεται!

Με τη νέα f-anazitisi η επιστημονική πληροφορία παρέχεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, έτσι ώστε να δίνετε στους πελάτες σας την επιστημονική συμβουλή που χρειάζονται, τη στιγμή που βρίσκονται μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου σας.

Οι αλλαγές στο γενικό σχεδιασμό

Νέα αναζήτηση: Η αναζήτηση πλέον ξεκινά από το πεδίο (μπάρα) αναζήτησης που βρίσκεται στην αρχική σελίδα. Πληκτρολογώντας τα αρχικά γράμματα της δραστικής ουσίας ή της εμπορικής ονομασίας ενός φαρμάκου (με λατινικούς χαρακτήρες), της πάθησης ήτης μικροβιολογικής εξέτασης (με ελληνικούς χαρακτήρες), εμφανίζεται ένας μηχανισμός αυτόματης συμπλήρωσης, από τον οποίο κάνετε απευθείας την επιλογή σας και οδηγείστε στο νέο μενού.


Νέο μενού: Το μενού έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, έτσι ώστε να εμφανίζει όλες τις θεματικές ενότητες, με τον αριθμό των αποτελεσμάτων που βρέθηκαν στην καθεμία. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μεταβαίνει σε όποια ενότητα επιθυμεί με λιγότερα κλικ, ενώ παραμένει στην αρχική του αναζήτηση.


Νέα εικονίδια: Τα εικονίδια-σύμβολα έχουν επανασχεδιαστεί, ώστε να γίνουν πιο χρηστικά, διευκολύνοντας το φαρμακοποιό ώστε να αποδώσει άμεσα την αναγκαία οδηγία στον ασθενή-πελάτη του.

Οι αλλαγές στις θεματικές ενότητες

  • «Το φάρμακο με μια ματιά» είναι η θεματική ενότητα που παρέχει στο φαρμακοποιό το συνοπτικό προφίλ του φαρμάκου, με τις πιο σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλειά του (αντενδείξεις / προφυλάξεις / ανεπιθύμητες ενέργειες), και το πλήρες δοσολογικό σχήμα για κάθε φαρμακομορφή του, ανάλογα με τις ενδείξεις και την ηλικία του ασθενούς.
    Στη νέα f-anazitisi, ανάλογα με τη φαρμακομορφή, μπορείτε να δείτε τα εμπορικά σκευάσματα κάθε δραστικής ουσίας, αλλά και να επιλέξετε να εμφανιστούν αυτά που κυκλοφορούν ή δεν κυκλοφορούν.

  • «Αλληλεπιδράσεις» είναι η θεματική ενότητα στην οποία αναλύονται οι αλληλεπιδράσεις κάθε φαρμάκου με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.
    Στη νέα f-anazitisi δημιουργήθηκαν δύο φίλτρα αναζήτησης για πιο γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία: ένα με ταξινόμηση ανά σοβαρότητα της αλληλεπίδρασης και το άλλο ανά εμπορική ονομασία ή δραστική ουσία του φαρμάκου. Επιπλέον, εμφανίζεται η βασική πληροφορία που αφορά τη σοβαρότητα της αλληλεπίδρασης, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της συχνότητας εμφάνισής της και του κινδύνου που ενέχει για την υγεία του ασθενούς. Η πληροφορία αυτή αποδίδεται πλέον με διακριτή χρωματική ένδειξη και χαρακτηριστική λεκτική περιγραφή.

  • «Φάρμακο & Διατροφή» είναι η θεματική ενότητα που περιγράφει τη σχέση και αλληλεπίδραση των φαρμάκων με τις τροφές, παρέχοντας σε κάθε περίπτωση την κατάλληλη φαρμακολογική αλλά και διαιτολογική συμβουλή.
    Στη νέα f-anazitisi, οι αλληλεπιδράσεις της δραστικής ουσίας με τις τροφές κατηγοριοποιούνται πλέον ανά: φαρμακολογική (φαρμακοκινητική & φαρμακοδυναμική) αλληλεπίδραση, αλληλεπίδραση που επηρεάζει (αυξάνει ή μειώνει) τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου και αλληλεπίδραση που σχετίζεται με την πάθηση για την οποία λαμβάνεται το φάρμακο.

 


Αλλαγές στο σχεδιασμό και την εμφάνιση έγιναν επίσης και στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • «Ανεπάρκεια ενζύμου G6PD»: τα φάρμακα που θα πρέπει να αποφεύγονται ή να χορηγούνται με προσοχή στα άτομα με ανεπάρκεια G6PD.
  • «Επείγον στο Φαρμακείο»: τα συνηθέστερα παθολογικά – επείγοντα περιστατικά και ο τρόπος αντιμετώπισής τους στο φαρμακείο.
  • «Ερμηνεία Μικροβιολογικών Εξετάσεων»: ερμηνεία των βιοχημικών και αιματολογικών δεικτών, οι φυσιολογικές τους τιμές και η επεξήγηση της μεταβολής τους στις μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις
  • Λεξικό Επιστημονικών Όρων, για την επεξήγηση όλων των επιστημονικών όρων που αναφέρονται στη βάση.

 

Οι αλλαγές στην εμπορική πολιτική

Η f-anazitisi αναβαθμίστηκε και στην οικονομική της πολιτική και με νέες φθηνότερες τιμές δίνει πλέον το κίνητρο για την απόκτησή της από κάθε ελληνικό φαρμακείο.

Τώρα, η νέα f-anazitisi προσφέρεται σε δύο πακέτα ετήσιων συνδρομών:

  • τη βασική έκδοση (basic), που περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες «Φάρμακο με μια ματιά», «Αλληλεπιδράσεις» και το Λεξικό Επιστημονικών Όρων, στην τιμή των 67,74 .
  • την πλήρη έκδοση(premium), με όλες τις θεματικές ενότητες, στην τιμή των 120,96 .

 

(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%).

Και μην ξεχνάτε, η ομάδα υποστήριξης της f-anazitisi είναι πάντα στη διάθεσή σας!

*Το περιεχόμενο της f-anazitisi ανανεώνεται συνεχώς και βασίζεται στο Εθνικό Συνταγολόγιο του Ε.Ο.Φ. (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), στα Φύλλα Οδηγιών Χρήσης του κάθε φαρμάκου, στις μονογραφίες του E.M.A. (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), όπως επίσης και στην πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αιτήματα από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Έχει δείξει 100% αποτελεσματικότητα και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025






Σχετικά άρθρα

Σάρωσαν στα φαρμακεία οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί φέτος
Έχουν γίνει 600 χιλιάδες περισσότεροι σε σύγκριση με πέρυσι
Οι παγκόσμιες τάσεις και οι προκλήσεις στη φαρμακευτική πρακτική
Τα αιτήματα από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Επανακυκλοφορεί το «Επί του Εργαστηρίου» ανανεωμένο και επικαιροποιημένο
Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του
Δημιουργείται πειραματική ειδικότητα παρασκευαστή φαρμάκου στα ΣΑΕΚ
Με συνεργασία του υπ. Παιδείας και της ΠΕΦ