Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Η επιτομή του ναπολεοντισμού και της υποκρισίας"

10/4/2013 8:18:19 πμ
Εναντίον του ΙΣΑ στρέφεται η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



«Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α προσπαθεί ακροβατώντας οριακά μεταξύ λαϊκισμού και καταστροφολογίας να μεταθέσει τα δεινά της φαρμακευτικής λιτότητας που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση στην πλάτη των φαρμακοποιών.


Κατ' αυτόν, ο ιατρός είναι η αυθεντία που δεν επιδέχεται κανενός είδους κριτική, περιορισμό η έλεγχο. Ο ιατρός, κατ' αυτόν, θέλει το φαρμακοποιό απλό μεταπράτη, πειθήνιο όργανο εντολών, αποκομμένο από το νομοθετημένο επιστημονικό του ρόλο ως υγειονομικού συμβούλου, ένα περιττό κρίκο στην αλυσίδα διακίνησης φαρμάκου και υγειονομικής περίθαλψης του πολίτη.

Ζητά μάλιστα να χορηγούν και φάρμακα οι ιατροί (!) προσπαθώντας, λέει, να καταπολεμήσει τη φαρμακευτική δαπάνη, μιλώντας ταυτόχρονα εν ονόματι της αντιποίησης επαγγέλματος!!!


Παραδέχεται από τη μια πως πρέπει να γίνει «σαφέστατη μείωση δαπάνης» αλλά ταυτόχρονα να χορηγούνται τα φάρμακα «σε όσους τα χρειάζονται»!!! Συνεπώς, κατΆ αυτόν, οι ιατροί έως τώρα χορηγούν φάρμακα ακόμα και σε όσους δεν τα έχουν ανάγκη, ενδεχομένως και υγιείς (!!!), ενώ κόπτεται για τα δικαιώματα πρόσβασης των αδύναμων στο φάρμακο αλλά ανάλογα με το βαλάντιό τους…

Έτσι εξηγείται το γεγονός πως ενώ στην περίπτωση υπολογισμού συμμετοχής μέσω γενοσήμων, όπου ο ασθενής λαμβάνει την ΙΔΙΑ ΑΓΩΓΗ, παραληρούσε οργισμένος πως υποβαθμίζεται η υγεία, ζητώντας ακόμα να υποκαταστήσει και τον Ε.Ο.Φ., τώρα στον νέο τρόπο υπολογισμού συμμετοχής ανά θεραπευτική κατηγορία, όπου ο ασθενής εξαναγκάζεται να επιλέξει ΑΛΛΗ ΑΓΩΓΗ μετά από σαφή οικονομικό εκβιασμό, το παραλήρημα μετατράπηκε σε παχιά σιωπή…

Χάσιμο χρόνου ο οποιοσδήποτε επιπλέον σχολιασμός. Οι μάσκες έπεσαν μαζί με το όψιμο ενδιαφέρον για τα οικονομικά των ασφαλισμένων και την ασφάλειά τους.


Επειδή όμως από αυτήν την παρέμβαση του κ. Πατούλη, όπως και σε άλλες προηγούμενες, πέραν της οικονομικής παραμέτρου τίθενται και θέματα ασφάλειας κάποιων φαρμάκων, το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό. Όταν αφήνουμε υπονοούμενα για την ποιότητα των φαρμάκων και υπαινισσόμεθα τον κίνδυνο για την υγεία των ασθενών, οφείλουμε να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι.

Δεδομένου ότι στα φαρμακεία μας υπάρχουν φάρμακα που έχουν τύχει της έγκρισης του Ε.Ο.Φ., καλούμε τον κ. Πατούλη να αναφέρει αρμοδίως τα φάρμακα για τα οποία έχει στοιχεία ότι η Δημόσια Υγεία κινδυνεύει.

Με στοιχεία και ονόματα για να αποδοθούν και ευθύνες γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες.


Αν δεν το πράξει, είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να καταθέσουμε εμείς εξώδικο στη δικαιοσύνη, με το οποίο θα τον καλέσουμε να το πράξει.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη Δημόσια Υγεία και φυσικά ούτε και ο κ. Πατούλης.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»


Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση