Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η διαχείριση των ασθενών με σιδηροπενική αναιμία

2/2/2024 3:34:15 πμ
Καινούριο εγχειρίδιο για φαρμακοποιούς από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς ώστε να προλαμβάνουν αλλά και να διαχειρίζονται τα συμπτώματα της σιδηροπενικής αναιμίας και να υποστηρίζουν την αυτοφροντίδα των ασθενών δημοσιεύονται στο καινούριο εγχειρίδιο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP).


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της FIP, η αναιμία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας που επηρεάζει περίπου 1,2 δισ. ανθρώπους κάθε ηλικίας παγκοσμίως, με επιπτώσεις στη νοσηρότητα και στη θνησιμότητα. Ωστόσο πρόκειται για μια κατάσταση που προλαμβάνεται και θεραπεύεται, με την έγκαιρη διάγνωση να είναι καθοριστικής σημασίας. 


Γι' αυτό και η FIP προχώρησε στην έκδοση του εν λόγω εγχειριδίου, στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση της νόσου είτε εργάζεται σε φαρμακείο είτε σε νοσοκομείο αλλά και στην έρευνα. Παρέχει δε τις απαραίτητες γνώσεις για τη συμβουλευτική σε ειδικούς πληθυσμούς, όπως είναι τα παιδιά, οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, οι έγκυες και θηλάζουσες, οι ηλικιωμένοι με χρόνιες παθήσεις και οι ασθενείς με χρόνια απώλεια αίματος.


«Με τον ολοένα και επεκτεινόμενο ρόλο του κλάδου στη φροντίδα υγείας, οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την πρόληψη και τη διαχείριση της σιδηροπενικής αναιμίας», δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της Ομοσπονδίας Catherine Duggan και προσθέτει πως το εγχειρίδιο υποστηρίζει τη δυνατότητα να συμβάλλουν οι φαρμακοποιοί στο στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μείωση της αναιμίας κατά 50% σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας έως το 2025.


Δείτε το εγχειρίδιο εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνει διαδικτυακά από τον ΠΦΣ, την Τετάρτη 24/07/2024
Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών






Σχετικά άρθρα

Στο +1% συγκρατήθηκε ο τζίρος για τα οnline φαρμακεία το 1ο εξάμηνο του 2024
Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης
Υπογράφτηκε η σύμβαση ΗΔΙΚΑ-ΠΦΣ
Ορίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες δράσεις δημόσιας υγείας
Φαρμακεία: 500 χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα για προϊόντα self-care
Μεγάλη οικονομική άνθηση με υψηλούς τζίρους και χιλιάδες νέα σκευάσματα