Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Η ανυπαρξία πολιτικής στην Υγεία ...μας εκθέτει διεθνώς

7/8/2015 9:41:54 πμ
Και εξοργίζει τους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η απουσία μιας ενιαίας και σταθερής πολιτικής στην Υγεία και τη φαρμακευτική πολιτική εκθέτει τόσο την υπάρχουσα κυβέρνηση όσο και τις προηγούμενες, αφού αν και λαμβάνονται κατά καιρούς πυροτεχνικές αποφάσεις λίγο αργότερα οι δανειστές τις καταργούν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμά της καταβολής του περιβόητου 5ευρου που απαιτούν τα λογιστήρια των νοσοκομείων προκειμένου να εκδώσουν το σχετικό παράβολο για μια εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία.

Ενώ το μέτρο ισχύει τα τελευταία 3 χρόνια ο Π. Κουρουμπλής το κατήργησε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, το μέτρο το επαναφέρουν οι Θεσμοί οι οποίοι και εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για την κατάργηση του μέτρου και ζητούν άμεσα ή να κατατεθούν ισοδύναμα μέτρα ή οι ασθενείς να το επιβαρυνθούν εκ νέου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η κατάργηση του μέτρου που ήταν προεκλογική δέσμευση και εξαγγελία της κυβέρνησης, είχε γίνει δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό ενώ αναμενόταν και η κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή η οποία όμως δεν ίσχυσε τελικά ποτέ.

Aλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι  η απαίτηση των δανειστών για την κατάργηση της εγκυκλίου του Απριλίου του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία δινόταν η δυνατότητα να γράφεται η εμπορική ονομασία των γενοσήμων. Οι Θεσμοί απαιτούν εκ νέου την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση που είχε νομοθετήσει ο Αδ. Γεωργιάδης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες
Μια συνεργασία του GIVMED και του Cyclades Preservation Fund






Σχετικά άρθρα

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται πλέον τα στοιχεία των φαρμάκων που θα εξάγονται
Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες
Ειρ. Αγαπηδάκη: Ξεκινάει το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων
Από αύριο στο Ίλιον οι Κινητές Ομάδες Υγείας
Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας