Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


H Αγγλία θα κάνει ΜΗΣΥΦΑ όλες τις στατίνες

10/9/2019 1:49:24 μμ
Και θα επιτραπεί στους φαρμακοποιούς η χορήγηση ακόμη και υψηλών δόσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το NHS προτίθεται να επιτρέψει στους κοινοτικούς φαρμακοποιούς τη χορήγηση υψηλών δόσεων στατινών χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ισχύει σήμερα για τις χαμηλές δόσεις αυτών των φαρμάκων.

Σε διάσκεψη για την Υγεία στο Μάνστεστερ, ο επικεφαλής του NHS, Simon Stevens δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδίου του Οργανισμού για τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και μελετάται τώρα το πώς θα γίνει η διαδικασία. Πρόσθεσε σε ότι: «Οι φαρμακοποιοί είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας που χαίρουν εκτίμησης από τους ασθενείς.

Δεδομένου ότι το NHS θα τους χρηματοδοτήσει για να διενεργούν ιατρικές εξετάσεις (βλ. f.daily #0109), είναι λογικό να εξεταστεί εάν υπάρχει ένα ευρύτερο φάσμα φαρμάκων που μπορούν να χορηγούν χωρίς συνταγή, αυξάνοντας την πρόσβαση στους ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών