Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


«Γίνε φίλος με τον Λύκο»

12/5/2024 9:02:37 μμ
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία, με κεντρικό μήνυμα «Γίνε φίλος με τον Λύκο». 

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πάθηση καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης από τον κατάλληλο ιατρό, τον ρευματολόγο.


Ο πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας, Δρ. Δημήτρης Καρόκης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια χρόνια νόσο, η οποία ενδέχεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους. Στόχος μας, μέσα από την ενημερωτική αυτή δράση είναι η αναγνώριση των πιθανών συμπτωμάτων και η αμεσότερη επικοινωνία μεταξύ ασθενούς και θεράποντα ιατρού, η οποία θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση της πάθησης και στην βελτίωση της καθημερινότητας του ασθενούς και των μελών της οικογένειας του». 


Προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος ίασης του Λύκου και η θεραπεία αποβλέπει κυρίως σε μείωση της φλεγμονής, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και στενή παρακολούθηση των ασθενών προκειμένου να διαπιστωθούν όσο είναι δυνατόν πιο έγκαιρα τα γνωρίσματα της νόσου. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με λύκο - που είναι και νεαρής ηλικίας - ζουν και εργάζονται φυσιολογικά, χωρίς προβλήματα στην καθημερινότητα τους. 


Η ενημερωτική δράση της EΡΕ-ΕΠΕΡΕ «Γίνε φίλος με τον Λύκο» αξιοποιεί online εργαλεία για την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού και υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της GSK.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης και με συνεδρίες για τη διακοπή του καπνίσματος
Νέες καινοτόμες θεραπείες υπόσχονται αποκατάσταση του δέρματος






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό