Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γιατροί vs φαρμακοποιοί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

5/5/2017 10:04:31 πμ
Τι είπε ο ΠΙΣ στον υπουργό Υγείας για τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό, είχαν και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Μιχαήλ Βλασταράκος, με σκοπό να καταθέσουν τις προτάσεις και τις διαφωνίες τους σχετικά με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.).


Στο πλαίσιο της συζήτησης κατέστη σαφές από τον κ. Βλασταράκο προς τους υπευθύνους του υπουργείου ότι «ο Π.Ι.Σ. είναι αντίθετος με την παραχώρηση ιατρικών πράξεων σε άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως προληπτικές εξετάσεις από φαρμακοποιούς και συνταγογράφηση από μαίες».


Οι προϋποθέσεις για τη θεσμοθέτηση της Π.Φ.Υ. είναι κατά τον Π.Ι.Σ. ο ολοκληρωμένος υγειονομικός χάρτης υπηρεσιών και αναγκών, η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον πολίτη, η αξιοποίηση ολόκληρου του ιατρικού προσωπικού και η ιατρική λειτουργία μέσω θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων. Στη συζήτηση ο Π.Ι.Σ. έθεσε τα κενά και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ζήτησε από τον υπουργό να μελετήσει τις προτάσεις του ιατρικού κόσμου «που στοχεύουν στη δημιουργία ενός συστήματος ΠΦΥ, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών