Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γιατί ξεμένει η Ευρώπη από εμβόλια;

11/9/2024 4:44:57 πμ
Έκθεση από την ένωση Vaccines Europe αποκαλύπτει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ένωση Vaccines Europe, που εκπροσωπεί την καινοτόμο βιομηχανία στο χώρο των εμβολίων, καταγράφει σε έκθεσή της τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις προτάσεις αντιμετώπισης αυτών, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τον διάλογο στην Ε.Ε. για τη μείωση των ελλείψεων.


Καταρχάς, η πολυπλοκότητα στις διαδικασίες ανάπτυξης, παραγωγής και κυκλοφορίας καθώς και η ανάγκη για συσκευασίες και φύλλα οδηγιών σε πολλές διαφορετικές γλώσσες είναι για τις φαρμακευτικές εταιρείες αιτίες για τη μείωση της πρόσβασης των κρατών-μελών στα απαραίτητα εμβόλια.

Επίσης κάνουν λόγο για μη επαρκή επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών και των υγειονομικών αρχών σχετικά με τις συστάσεις και τα προγράμματα εμβολιασμού αλλά και τη δυνατότητα ακριβούς πρόβλεψης των αναγκών κάθε χώρας. Ο περιορισμένος αριθμός προμηθευτών πρώτων υλών παγκοσμίως είναι επίσης μια αδυναμία της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και εξωτερικοί παράγοντες (περιβαλλοντικοί, γεωπολιτικοί, οικονομικοί, ρυθμιστικοί-πολιτικοί κ.ά.) που δεν μπορούν να ελεγχθούν.


Από για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ρυθμιστικές αρχές, η Vaccines Europe ζητά να βελτιωθεί η διαφάνεια στις προβλέψεις της ζήτησης, μέσω καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να εφαρμοστούν επιτυχημένες στρατηγικές από την περίοδο της Covid-19, όπως η απλοποίηση στις διαδικασίες εξαγωγών πρώτων υλών, οι κοινές απαιτήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και η ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επιπλέον καλεί για κοινή ευρωπαϊκή συσκευασία και αντικατάσταση των τυπωμένων φύλλων οδηγιών με ψηφιακά αρχεία, αλλά και για επενδύσεις σε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.


Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις του κλάδου, που είναι σαφώς υποχρεωμένες να φέρουν λύσεις στο πρόβλημα, δηλώνουν ότι: • αναπτύσσουν σχεδιασμούς για την πρόληψη των ελλείψεων και τη συνεχή παράδοση τελικών προϊόντων • φροντίζουν να μην εξαρτώνται από λίγους προμηθευτές και σε μία μόνο περιοχή, ώστε να μη διακοπεί ο εφοδιασμός τους σε περίπτωση εσωτερικών ή τοπικών προβλημάτων • ακολουθούν καλές κατασκευαστικές πρακτικές και τις απαιτήσεις πιστοποίησης, παρέχουν επαρκή εκπαίδευση στο ανθρώπινο δυναμικό και διαθέτουν συστήματα που παρακολουθούν τα επίπεδα των αποθεμάτων και τις παραγγελίες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ελλείψεις φαρμάκων και οι εξατομικευμένες ανάγκες οδηγούν τους ασθενείς στα φαρμακεία με εργαστήριο
Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου






Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Στην τελική ευθεία το έργο RIS/PACS
Τα πολλαπλά οφέλη της ψηφιοποίησης των ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ
Δυσβάσταχτες οι υγειονομικές δαπάνες για τους ασθενείς με καρκίνο
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ζητά την άμεση λήψη μέτρων από τους συναρμόδιους φορείς
Θ. Καρποδίνη: Ο ΕΟΠΥΥ επενδύει στην καινοτομία
Η Διοικήτρια του Οργανισμού στην 88η ΔΕΘ