Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γιατί πρέπει να χορηγούνται τα αντι-ιικά χάπια μέσω φαρμακείων

14/2/2022 8:01:40 μμ
Ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ αναλύει τα επιχειρήματά του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τα αντι-ιικά φάρμακα έναντι της COVID-19 και για τα προβλήματα της τρέχουσας διαδικασίας χορήγησής τους μίλησε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ, Βασίλης Μπιρλιράκης, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Διευκρινίζοντας ότι δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση από την πολιτεία για τους λόγους που επιλέχθηκε η διαδικασία μέσω φαρμακείων ΕΟΠΥΥ και courier, ο ίδιος είπε: «η διανομή μέσω ταχυμεταφορών είναι ασταθής, σε αντίθεση με τη διανομή μέσω φαρμακαποθηκών και φαρμακείου που έχει αποδείξει ότι είναι σταθερή, έχει ευελιξία και διατίθεται 365 μέρες το χρόνο», ενώ τόνισε ότι υπάρχει και το «κλινικό» πρόβλημα, καθώς δεν συνοδεύεται η χρήση του φαρμάκου από τη συμβουλή του φαρμακοποιού, τη στιγμή μάλιστα που αυτά τα χάπια αποστέλλονται χωρίς οδηγίες χρήσης από τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόσθεσε δε ότι το ίδιο έχει επισημάνει η ΟΣΦΕ και για τα ΦΥΚ, δίνοντας παραδείγματα που τα φάρμακα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στον ασθενή ή έφτασαν με προβλήματα ποιότητας. 

Αναγνωρίζοντας ότι ο κλάδος έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος μέσα στην πανδημία, η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν η χορήγηση των αντι-ιικών θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, με τον Β. Μπιρλιράκη να ξεκαθαρίζει ότι «το φάρμακο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητάς μας. Θα μπορούσα να δεχτώ για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, αλλά όχι για το φάρμακο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ