Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Για ποιον πλουραλισμό;

28/12/2012
Ένα κείμενο του συναδέλφου Πλούταρχου Ζαννιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η απαγορευμένη πόλη και ο τελευταίος αυτοκράτορας

Οι κυβερνώντες και ο πρωθυπουργός

...από τις πύλες της φωτιάς στη Σαλαμίνα..


Οι απαιτήσεις και τα διαγγέλματα του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου, οι αγωνιώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν αφήνουν περιθώρια για ιδεολογικές-πολιτικές παρερμηνείες για ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα! Να δεχτούμε οτι τα πρωθυπουργικά μηνύματα περί διάλυσης του κοινωνικού ιστού και ιστορικών κοινωνικών εκρήξεων θα μπορούσε να έχουν ως αποδέκτες εκτός από το εσωτερικό της χώρας και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής ηγεσίας;

Ο στόχος: να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της σωτήριας δόσης των 34 δις χωρίς καθυστερήσεις. Τα προσόντα του πρωθυπουργού είναι αδιαμφισβήτητα! Γνωρίζει άριστα τις αιτίες και τις αφορμές των επικείμενων κοινωνικών εκρήξεων και έχει αυξημένη την αίσθηση του σωστού και του λάθους!

Γνωρίζει επίσης ότι οι ευθύνες για την κοινωνική συνοχή του λαού δεν μεταφέρονται και δεν μεταβιβάζονται!

 

Στα σχέδια και τις προθέσεις της άρχουσας τάξης της «Νέας Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας», παραπέμποντας στην περίοδο Ρισελιέ, δεν υπάρχουν κώδικες και κανόνες ηθικής πολιτικής ευθύνης! Η ασφάλεια της χώρας δεν τους αφορά, ούτε την αντιμετωπίζουν με όρους δημοκρατικής διακυβέρνησης, παρά μόνο με καταστολή και επιβολή!

Μέσα σ' ένα γενικευμένο περιβάλλον αμφισβήτησης της οικουμενικότητας και των αρχών του χάρτη του ΟΗΕ μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, ας μην βιαστούμε να καταχωρηθούμε στον κατάλογο των ηττημένων! Υποθηκεύοντας την κυρίαρχη οντότητα του ελληνικού λαού, ποιος χρεώνεται το σακάτεμά του; Όσο για τις δόσεις των δις, είναι από χέρι χαμένη υπόθεση. Οι δυτικοί σταυροφόροι προσκυνητές, οι αλληλοδιαπλεκόμενες συμμορίες, λεηλατούν νυχθημερόν τα προνόμια των συνταγματικών κατακτήσεων! Είναι εδώ τα δικαστήρια της χώρας;

Το νερό της Παναγίας της Λούρδης έφτασε. Ποιος θα γιάνει και ποιος θ' αγιάσει;

Στο παρελθόν η εξέλιξη της επιστήμης χρησίμευσε στον κοινωνικό δαρβινισμό. Σήμερα που θα χρησιμεύσει αυτή η έννοια; Στην εξόντωση λαών!

 

Είναι μακρύς ο κατάλογος των καρτέλ των επικίνδυνων συμφερόντων που λεηλατούν την δημόσια περιουσία! Τα υπουργεία έχουν μετατραπεί σε σφηκοφωλιές παραγόντων και διαφόρων τύπων που προκατασκευάζουν πολιτικές «κατ' εντολή των καρτέλ» περιφρονώντας το Σύνταγμα και τους θεσμούς! Η κοσμοπολίτικη ελίτ της μπουρζουαζίας τους προστατεύει επιμελώς. Δρουν ως πράκτορες και προβοκάτορες, διασπείροντας τρόμο και πανικό για να επιβάλουν τα σχέδιά τους! Αλληλοτεμνομένοι κύκλοι αιρέσεων, δογμάτων, παρέες ανθρώπων που εξουσιάζουν την οικονομική, πολιτική, κοινωνική ζωή του τόπου, μολύνουν τον πολιτισμό και τη δημοκρατία!

Στο νου τους έχουν ένα νέο παγγερμανισμό!

 

Ο κόσμος μες στη φτώχεια και την ανεργία αγωνιά και αγωνίζεται για την επιβίωσή του! Ουδόλως ενδιαφέρεται για το αν θα βρίσκει ολοήμερα καταστήματα με κινέζικα λαμπιόνια, ούτε αν θα βρίσκει ολοήμερα φαρμακεία για να δανείζεται πακιστανικά γενόσημα ενώ ουσιαστικά είναι ανασφάλιστος! Παίρνει σβάρνα τα φαρμακεία χωρίς φάρμακα ειδικών κατηγοριών! Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια παραληρούν για την καθιέρωση διευρυμένων ωραρίων αλλά δεν ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση αγαθών προτεραιότητας του κόσμου: Παιδεία - Υγεία - Διατροφή - Φάρμακα!

Ο τρόπος που διαχειρίζονται τεχνικά θέματα κοστολόγησης, η εφαρμογή της δραστικής ουσίας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το άδικο σύστημα επιστροφών-εκπτώσεων από φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακεία, η ύποπτη σιωπή, η υποτελής αδυναμία να επιβάλουν σταθερούς όρους πίστωσης στην εφοδιαστική αλυσίδα, στρέφει τους πάντες εναντίον πάντων και εγκαθιστούν πολεμικό κλίμα στο χώρο της υγείας.

 

Όσοι κατέχουν υπεύθυνες πολιτικές θέσεις πρέπει να είναι και χρήσιμοι! Αγκαλιά με το παρελθόν… δεν!!! Η ολομέτωπη επίθεση και αφαίμαξη στο ελληνικό φαρμακείο είναι ολέθρια επιλογή κι αν η αφαίμαξη σαν θεραπευτική μέθοδος του Ιπποκράτη, του Ερασίστρατου και του Γαληνού ήταν σωτήρια και ενδεδειγμένη, για τα φαρμακεία συνιστά βίαιη προσαρμογή! Στο σημερινό περιβάλλον, η προσαρμογή είναι υπόθεση σοβαρής μεταρρύθμισης και δηλώνουμε ότι αυτή είναι υπόθεση των φαρμακοποιών και όχι της διαπλοκής και εκχώρησης του ελληνικού φαρμακείου.


Μην παρεμποδίζετε τις νομοθετικές προϋποθέσεις με ανόητες κουτοπονηριές και αντικίνητρα για τη συνέχειά του. Οι διαχρονικές απειλές για μεταφορά των δραστηριοτήτων του είναι το λιγότερο υποδεικνυόμενες από κολλητούς! Είναι υποκριτικό και εξευτελιστικό να υποκαθίσταται η κοινωνική ασφάλιση από χορηγίες και φιλανθρωπίες! Είναι πρόκληση και ένδειξη διαστροφής να εμφανίζονται δισεκατομμυριούχοι των ΜΜΕ και των τηλεπικοινωνιών, τραπεζίτες πολυεθνικών φαρμάκων και να παριστάνουν το δάσκαλο του χωριού, όταν οι ίδιοι είναι ένοχοι για τη οικονομική τραγωδία.

Τέλος οι σημαίες από νάιλον του συντεχνιακού μικρόκοσμου των κομματικών προστατών!

 

Το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για χορήγηση άδειας ελεύθερης διέλευσης στις πολυεθνικές το μόνο που δεν εξασφαλίζει είναι η ανάπτυξη και εργασία! Αυτοί που κακοποίησαν την μικρομεσαία οικονομία, τον παραγωγικό, τον οικονομικό, τον εμπορικό χάρτη της χώρας δεν μπορούν να ηγηθούν αυθαίρετα της πορείας για την ανάπτυξη! Τέλος, και επειδή ο πνευματικός κόσμος του πρωθυπουργού και πολλών κυβερνώντων κυριαρχείται από θρησκευτικό συναίσθημα, καλό είναι να τους παραπέμψουμε στο «Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση