Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Για διχαστική πολιτική κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ ο Κ. Λουράντος

16/8/2017 10:31:06 πμ
Καταγγέλλει σχέδιο εσωτερικής υπονόμευσης της κινητοποίησης του ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την τακτική του διαίρει και βασίλευε καταγγέλλει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, ότι ακολουθεί η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, βαθαίνοντας το ήδη μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον Οργανισμό και τους φαρμακοποιούς.


Ο κ. Λουράντος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως υπάρχει προσπάθεια να υπονομευτεί η κινητοποίηση του ΦΣΑ, ο οποίος έχει προχωρήσει σε άρση της πίστωσης των αναλώσιμων υλικών προς του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τις αρχές του μήνα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, σχολιάζει: «εντύπωση και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η προσπάθεια εσωτερικών κύκλων του κλάδου, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, να σαμποτάρουν την κινητοποίηση του ΦΣΑ, κοινοποιώντας σκαναρισμένα έγγραφα του ΕΟΠΥΥ που... «αποδεικνύουν» ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κανονικά, και πως όσοι δεν πληρώνονται, αυτό γίνεται επειδή δεν... προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους! Εκτός του ότι αυτό αποτελεί ηθελημένη παραπληροφόρηση», υπογραμμίζει ο Κ. Λουράντος, «είναι προφανές και αποδεδειγμένο ότι για την καθυστέρηση των πληρωμών ευθύνεται αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ με τις παλινωδίες και την προχειρότητά του».


Ο κ. Λουράντος προσθέτει επίσης, πως για όλα τα υπόλοιπα επίσης σημαντικά προβλήματα του κλάδου όπως οι τιμές αναλωσίμων, οι απορρίψεις συνταγών, οι κόφτες κατά τη συνταγογράφηση, οι επιλεκτικές πληρωμές αλλά και το rebate των αναλωσίμων, δεν υπάρχει καμία αναφορά από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την πορεία των επιχειρήσεων του κλάδου, που αγνοούν παντελώς το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.


Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Ιανουάριο παραμένουν απλήρωτα 544 φαρμακεία και για τον Φεβρουάριο 977 φαρμακεία στην Αττική. Ο κ. Λουράντος αναρωτιέται επομένως αν θα επιτευχθεί η διαβεβαίωση της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ ότι εντός του Αυγούστου θα πληρωθεί και ο Μάρτιος, όταν ακόμη υπάρχουν φαρμακεία απλήρωτα για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση