Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γάλλοι εμπειρογνώμονες στον ΕΟΠΥΥ

2/9/2016 1:32:58 μμ
Ζήτησαν πληροφορίες για μείωση δαπανών και προστασία ανασφάλιστων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ ζήτησαν Γάλλοι εμπειρογνώμονες προκειμένου να ενημερωθούν για τα όσα έχουν πραγματοποιηθεί για την βελτίωση των παροχών του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους του αλλά και τις προσπάθειες για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.


Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Συλλογικής Προστασίας (INCP – Institut National de Prevoyance Collective), επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν στον Οργανισμό με τη μεσολάβηση της Πρεσβείας της Γαλλίας και της αρμόδιας διεύθυνσης BusinessFrance.


Κατά τη συνάντηση η ομάδα εκπροσώπων του INCP ζήτησε και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη για θέματα που αφορούν στο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τις παροχές που καλύπτει ο Οργανισμός για την ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών καθώς και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Οργανισμού, τις ενέργειες που υλοποιούνται και τις παρεμβάσεις που γίνονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών υπηρεσιών υγείας.


Οι εκπρόσωποι του INCP ζήτησαν επιπρόσθετα στοιχεία για τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης των παρόχων του ΕΟΠΥΥ καθώς και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της δαπάνης. «Κόβουμε το περιττό, χωρίς να θίξουμε το αναγκαίο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερσίμης ολοκληρώνοντας την ομιλία του.


Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του INCP ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την διαδραστική συζήτηση, ενώ εξέφρασαν παράλληλα θετική άποψη «για τις διαδικασίες ελέγχου που εφαρμόζονται και το νοικοκύρεμα που επιτυγχάνεται».


Σημειώνεται ότι το INCP είναι ένας οργανισμός με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής προστασίας στη Γαλλία. Συμμετέχουν οι γαλλικοί συνομοσπονδιακοί οργανισμοί των εργαζομένων, όπως και ενώσεις εργοδοτών.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατίθεται στα φαρμακεία από την Bailleul Dermatologie
Και ενεργοποιεί για 7η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey»






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών