Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

G20: Θα μειωθεί ο χρόνος ανάπτυξης φαρμάκων και εμβολίων έναντι πανδημιών

2/11/2021 11:20:21 πμ
Μέσω της συντόμευσης των κλινικών δοκιμών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, που συνεδριάζουν στη Ρώμη, θα δεσμευτούν να στηρίξουν την επιστήμη ώστε να μειωθεί ο χρόνος ανάπτυξης ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, θεραπειών και διαγνωστικών μεθόδων από 300 σε 100 ημέρες στην επόμενη πανδημία. Αυτό αναφέρει το προσχέδιο ανακοίνωσης των G20, σύμφωνα με το Reuters και το CNN Greece, στο οποίο περιλαμβάνονται τα κρίσιμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 Ένα από αυτά είναι και η συντόμευση των κλινικών δοκιμών που συνεπάγεται διευκόλυνση της συνεργασίας για τη διενέργεια δοκιμών, θέσπιση μεγάλων μητρώων για εθελοντές και στενότερη συμμετοχή των ρυθμιστικών αρχών. Η Ε.Ε. ήδη εργάζεται για να ενισχύει τα δίκτυα κλινικών δοκιμών για να έλθουν κοντά αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και τη διενέργεια των δοκιμών. Οι νέες τεχνολογίες, όπως αυτή του mRNA, έχουν επίσης δείξει ότι επιτρέπουν την ταχύτερη ανάπτυξη νέων εμβολίων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το VresMoo ενημερώνει άμεσα για τα διαθέσιμα προϊόντα
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννουλέα, Deputy CEO του Ομίλου






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή